La Vanguardia

Impotència davant la burocràcia

-

Tinc 61 anys. Fins a l’any passat era autònom, tenia un bar. Pels voltants de maig del 2019 em vaig posar malalt, els metges em van dir que m’havia d’operar i que era una intervenci­ó complicada. En aquells moments vaig decidir treure’m el bar del damunt, doncs no sabia quan de temps estaria per recuperar-me ni com quedaria. Vaig donar-me de baixa d’autònoms. Finalment em van operar el 21 de juny i vaig estar de baixa fins el 30 de desembre.

A principis de gener vaig anar a apuntar-me a l’atur i a mirar si tenia alguna prestació. Em van dir que no tenia dret a res, ja que només comptaven els mesos cotitzats l’any 2019, els sis anys anteriors no es comptabili­tzaven. El fet de no tenir ingressos, i comptar tan sols amb el sou de la meva dona, ens va fer anar al banc, on tenim la hipoteca i una sèrie de préstecs que m’havien donat per poder tirar endavant el negoci, a renegociar el deute. Ens van dir que ho reunificar­ien tot quedant una quota a pagar més assequible i allargant el temps.

La documentac­ió ja està tota presentada excepte el certificat de prestacion­s que em correspon a mi. Porto més de dos mesos intentant aconseguir-lo. A la web diuen que vagi presencial­ment a la oficina del SEPE perquè hi ha alguna errada en les meves dades. A l’oficina no t’atenen sense cita prèvia, i cites prèvies no en donen.

Vaig anar a la oficina de Premià i em van dir que ho havia de fer per la web, però la web segueix dient que passi per l’oficina. Vaig provar d’anar a l’oficina de Pineda i un vigilant, molt amable, em va voler ajudar per la web sense resultat. Em va donar un telèfon per certificat­s al qual m’he fet un fart de trucar i una locució diu que “el teléfono no existe”, però si truques a partir de les 21 h, una veu diu que facis les gestions per la web o que “si quieres hablar con un agente el horario es de 9 a 21 h”.

El banc insisteix a demanar-me el certificat i diu que sense aquest no els autoritzen a fer res. Jo ja no sé que més fer per aconseguir-lo.

Ramon Casas Casanovas

Arenys de Mar

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain