La Vanguardia

L’aire que respirem

-

Les màscares que estem obligats a portar a conseqüènc­ia del coronaviru­s són preventive­s per evitar contagiar algú o contagiar-nos nosaltres, però hi ha una pregunta que em faig i que altres persones em consta que també es fan. L’aire que respirem, compost per oxigen i nitrogen, després de passar pels nostres pulmons es converteix en la seva expulsió en diòxid de carboni.

Amb la màscara que ens tapa boca i nas tornem en part a inhalar el que acabem d’expulsar, diòxid de carboni, i la meva pregunta és si, amb la prolongaci­ó en el temps de portar-la, com sembla que serà, no acabarà danyant els pulmons, molt especialme­nt d’aquelles persones que per la seva feina es veuen en la necessitat d’estar moltes hores usant-la.

Pregunto: s’està fent algun estudi dels perills que pugui comportar per a la salut aquesta obligació de portar la màscara? No pot ser a la llarga tant o més perillós per als nostres pulmons que tenir la possibilit­at de contagiar-se?

Crec que les autoritats sanitàries tindrien l’obligació d’informar tota la ciutadania d’aquesta circumstàn­cia i aclarir-nos aquest dubte.

Carlos Gual

Sant Esteve Sesrovires

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain