La Vanguardia

ELS MOTS ENCREUATS

Núm 10903

- Màrius Serra

HORITZONTA­LS 1 Esgarrapar­em de manera bestial. Estoig de cuir per a portar cigars, cigarrets o tabac. 2 Si s’inflama patim laringitis. Que tenen branques. 3 Eren calbes i no els van fer gens de cas. S’eixamplen. Pins que perden la seva essència matemàtica. 4 Ajudi. Vagis a xocar. Al final, ho tanco. 5 La monarca coronada. Que té dos raigs. 6 Fumis sense deixar rastre. L’acció de treure els daus del gobelet d’una manera atzarosa. Raresa d’ateu assolellat. Sofre.

7 Al mig del cel. Típica actitud del paleta dropo. De tant en tant ho pots associar a una magnífica editorial amb seu a Martorell. 8 Regla lingüístic­a. Has perdut la porteria de rugbi. La part posterior del banc. Aliment bàsic. 9 Cobrem comissions fraudulent­es. Comença una tendència alcista. Així comença la bibliograf­ia.

10 Cua de bacil. Camí o moneda. Ingènua amb punt volat. 11 Acullo gent necessitad­a. Queixa de cavall. Escaire. 12 El primer de tots. Pot ser de grills o de pressió. Qualitat higiènica. 13 Bo. Ajudava a la manera verdiana. Policia. 14 Tal com estan les portes en una jornada de visita. Lloança amb què hom adula una altra persona.

VERTICALS 1 S’ho mirarien. Provoco. 2 Fúries que han generat vacunes. Lleures presents a tots els negocis. L’absolució no resol res. 3 Heretat, solar o possessió immoble, sobretot la situada al camp. Un milió de bilions. Al bell mig del cel. 4 Parella de romans. Els amics als que recorres quan tens una veritable necessitat. Pot ser de foc, però sempre és dolça. 5 Rondo sense l’os. Xai degollat. Meteorit de caràcter petri originat per la fragmentac­ió d’un bòlid en penetrar a l’atmosfera. 6 Quatre lletres molt buscades per tothom que fa projectes i també els passatgers dels avions quan hi ha una emergència. Raresa d’ateu. Capa de pintura. Volem el cap d’adenauer. 7 Mulla perquè no mira. Proveïda de lobus. Olor sense oxigen. Has perdut una porteria de rugbi. 8 Velocitat. Comença a enviar-ho. 9 Sofriràs amb na Patrícia. Metre que no és ni cúbic ni quadrat. 10 Radiada. Il·lustre, gloriós. Escaire. 11 El teu no és reggaeton. Víctima de sant Jordi. Treu la llengua i l’aplica a una superfície.

12 El campió de l’asteroide. Instal·lar-se entre el brancatge. Gos que està com un toro. 13 Pot ser dels ulls o fluvial. No tapis del tot aquests vegetals. Principi d’alopècia.

14 Cops de càstig. Endormisca­t.

 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain