La Vanguardia

ELS MOTS ENCREUATS

- Màrius Serra

HORITZONTA­LS 1 Bategueu amb força com el cor d’un atleta a l’esprint. Relatiu a un recipient grec. 2 Forà. Defequis. Quasi fa gol. 3 Ho conec. Tela gruixuda de cotó en floca, engomada per ambdues cares, que serveix per a farciment en treballs d’enconxar. Clava pals entre tomaqueres.

4 Valorin. Impediran el pas del sol. 5 Mamari i vocalista. La divisa japonesa. Boa decapitada. No té tota l’edat que sembla.

6 S’equivoca, vibrant. Eludeixi.

Estimat. 7 Hi poseu manetes. Reparteixi fusells. Sofre. 8 Superes la teva aversió per la fruita dolça i te les cruspeixes. Pregues. Fa caure el dirigent del convent.

9 Plana. Llevareu. 10 El porc del regne vegetal, perquè tot se n’aprofita. Em consolido en una posició. Clor. 11 Cago i m’asfixio. Se’n foti del torero. La rebotiga del bosc. En un tres i no res.

12 Ens cal per respirar. S’ho empesquin. El prefix dels divorciste­s. Indoeurope­u. 13 Sabut greu. Mostrem la nostra hilaritat.

14 Tregui la corda del forat pel qual ha estat passat. Is llatines de Mendelèjev.

VERTICALS 1 T’espeuaràs a la Cavalcada de Reis. Pacte entre guitarrist­es. 2 Llit buit d’aigua. Invàlida. El cos de les rees. 3 El patidor no se’l pot treure mai del cor. Deies que havies perdut el cap. Naturals. 4 Ni fred ni calent. Pot ser de tele o una tirallonga. Daniel Arnalot Pallarès. 5 Iode. Aquestes són inigualabl­es. La segona grega remet a uns temps antics de cintes de vídeo. 6 Auca sense títol. Heu perdut la porteria de rugbi. Faci el primer cop a la pista central de Wimbledon. Sofre. 7 M’esbalairé per sant Antoni. Peixeres dipositàri­es de la voluntat popular. 8 Celibatari que capgira la bruixa. Dona molt casta, encara que li treguis la túnica. Níquel. 9 Mullar lluny de casa. La seva feina és surar, més i tot que una boina. El setrill de l’oli. 10 Farà confiança. Xerrameca, remor de conversa. Dotzè com el pare del Cametes. 11 En major o menor mesura, sempre és al firmament. Tots dos. Els ulls del zoo. 12 Res no és. Guardonar. Calent fins a l’extrem de cremar.

13 Causa admiració. Àpat amb bistec. Reté l’animadvers­ió pels símbols cristians. 14 Coberts de llana. Darrers.

 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain