La Vanguardia

ELS MOTS ENCREUATS

- Màrius Serra

HORITZONTA­LS 1 Flocs de neu a l’estadi del Wolverhamp­ton. Es dona el gust de treure l’aigua de l’amanida.

2 Basca, no? Ili. S’aïra. 3 La visiten els turistes, tot i la decadència evident que presenta. Al final, era peluda. Té el mas tot regirat. 4 Pintada llibertàri­a. Mortal per la via làctia. Apressàvem. 5 En Falcó quan s’inhibeix. Rememora. Bot per a portar vi o oli.

6 D’aquesta mena són els punts que sentim més propers. Brandi la bandera. Nitrogen. 7 El videoclip que va universali­tzar la figura de Michael

Jackson. Tallaré al zero el peixater. Has perdut una porteria de rugbi.

8 Cent un romans sense dàlmates. Comentari especialme­nt transgress­or. Imitador. 9 El faci tirar enrere. Una umbel·lífera oculta a Canet. Un grup de nosaltres hem marxat de Loewe. 10 En un tres i no res. El cinema que va suposar la fi de Buster Keaton. Llenques de terra que impedeixen l’existència de més terres illenques.. 11 Impost sobre activitats econòmique­s. Mancat d’extremitat­s. Sèrie de coses posades l’una al costat de l’altra al llarg d’un fil. 12 Brollarà amb continuïta­t evident. Fer marques a l’estatueta més preuada del cinema. As de la baralla. 13 Ara fem l’article. Bosseta orgànica. En un cert sentit, faig la feina més cromàtica de sant Martí. 14 Expressen la seva hilaritat. Nom emprat antigament per a designar l’amilasa.

VERTICALS 1 Riberes per on caminem. Fabricant d’estores, tal vegada voladores. 2 Ho sentiu. El metre volumètric. En aquell indret on invertim la insularita­t. 3 Escaire. Relatiu als esclaus espartans que feien la pilota encaputxat­s. Ho feu servir a l’alt Urgell. El primer de tots. 4 Acosta’t. Faig de coiot. Vises sense cap ni peus.

5 Cèl·lula morta, allargada i amb la paret reforçada per una o dues bandes helicoïdal­s, que es forma dins les càpsules de les hepàtiques. Repetiran la missa. 6 Ho conec. Garrepes de Molière. Que no deixa passar la llum.

7 M’ho miro. Poso fulls de paper l’un al costat de l’altre per comparar-ne les diferèncie­s. El sud perd el seu símbol. 8 Cosí de l’estruç. Ocupen tots els espais. Aprimi de la punta.

9 Sofre. Burot entre estats. Quan reies perdies el cap. As. 10 Remar enrere. En posició ferms, tots plegats, i sense corbar-se. El vehicle que fa servir la nostra ment per existir en el món físic. 11 El metall més noble. Embruixem. Tram del pal de la guitarra. 12 Visqué. Herba de les rosàcies.

13 Pila de rodolins. Plantes de les liliàcies. Ros no oxigenat. 14 Testos. Ferma un pal de vaixell.

 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain