La Vanguardia

Com serà la nova escola?

-

Com a professor jubilat, quina pena que em fa sentir els responsabl­es d’educació donant indicacion­s sobre com serà la nova escola! Sentir-los em va fer recordar l’època quan vaig fer la mili. Semblava un parte de guerra! Quina por!

Sort que els nostres infants no saben què és això i tampoc devien entendre gaire les explicacio­ns. Els nens, nenes, nois, noies, adults... necessiten confiança per tornar a l’escola! Ja sé que és bestial aquest virus que ens ha atacat i que és difícil de gestionar, però amb el temps que ha passat i amb totes les grans tecnologie­s actuals, no es podrien fer millor les coses? Que hem perdut l’enteniment?

Els nostres infants aniran a l’escola a aprendre –i no dubto dels ensenyants perquè també són víctimes– o a un lloc on potser passaran por? I quan s’hagin de quedar a casa, que segur que passarà, qui es quedarà amb ells? Els avis o la cangur que alguns hauran de llogar perquè ja no tenen avis o són persones de risc? Massa preguntes i poques respostes concretes.

Aquí no podem tenir grups de deu alumnes a les classes (com ha passat als casals d’estiu i sembla que ha funcionat) perquè falten diners!

No podem llogar més professors perquè les retallades han estat brutals! No hi ha diners per llogar més professors i per tant no podem tenir grups reduïts tal com es va anunciar fa un temps.

Paper mullat! Pobres infants, quin futur que els espera!

Lluís Blanch i Lluelles

Subscripto­r Torelló

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain