La Vanguardia

ELS MOTS ENCREUATS

- Màrius Serra

HORITZONTA­LS 1 Jove ibseniana. M’adono que ha arribat l’otto. Extremitat inferior. 2 Semblant a un ou. Prenem possessió dels llocs de treball correspone­nts. 3 Et dirigeixes cap a un contenidor. Precisa. Principi d’alopècia. 4 Difuses com totes les circumstàn­cies que no es poden engrapar. L’aliatge més comú. Nitrogen. 5 Mulla perquè no mira. La part més lluminosa del Benelux. Esgrogueïd­a per culpa d’una malaltia deguda a l’augment de bilirubina a la sang. 6 Música que permet moure l’esquelet. Dels ronyons. 7 Expressió d’alegria. L’aliatge més freqüent. Principi psicològic. 8 El prefix dels divorciste­s. Te la donen quan consideren que ja pots anar a la feina, sense mesurar-te. Aculli a l’asil.

9 Embelliríe­m. Bescoll. 10 blong i curvilini, especialme­nt més ample d’un cap que de l’altre. Que presenta adherència íntima, de naixement. La part posterior d’un Lexus.

11 Bossa anglesa. Les nenes en tenen dues. Gregues com les illes del mar homònim. 12 Estratègie­s per sortir-se’n. Flotin. Vibració audible.

13 El primer de tots. Foll. Fàcil de manejar. En un tres i no res. 14 Excava per dessota. Vies d’accés.

VERTICALS 1 El mes de Tots Sants. L’angle més curt de gambals. 2 Esfèric, però deformat. Roba de casa que l’àrbitre de videoarbit­ratge regala a la filla núbil. Ens cal per respirar. 3 Quiquiriqu­ic. Vagis a parar.

4 Xai degollat. Anar fent rínxols. Cinc menys u. 5 Resta que sobra. Al final, vessa. 6 Vincle d’unió. Els venceran a l’hora de fer truites. Canal vídeo. 7 Ens cal per respirar. Residència per a gent que requereix assistènci­a. Ajudes a la verdiana manera. Avisa de la pèrdua de la targeta de crèdit. 8 Pal de billar. Oceà sense onades. Aspiració de nas amb vocació experiment­al. 9 Triat. Extremitat inferior. Comença a racionarho tot. 10 Causes ferides a la pell. En porta la infusió dels britànics.

11 Consonant que borda. Porguin el gra a l’era. Follet que tots portem al cognom. 12 Posin dos documents l’un al costat de l’altre per comparar-los. Nivell màxim de comoditats. Sol precedir totes les condicions.

13 Dit allà on salen, però també a molts altres indrets, boníssim. Palíndroms numèrics. Nitrogen.

14 Explosius d’infausta memòria en el temps més fosc d’eta. Cops de càstig.

 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain