La Vanguardia

ELS MOTS ENCREUATS

Núm 11008

- Màrius Serra

HORITZONTA­LS 1 Una llet sòlida. S’adonin dels pecats del policia anglès. El metall més noble. 2 Dues del nyap. Públic captiu que portem a l’espectacle perquè ens glorifiqui. Alça les potes davanteres, encabritat. 3 Acceptaran l’herència, tot dient ah . Els antics anomenaven així la part de la casa destinada a les dones. 4 Fòsfor. Que serveixen de rem, com les plomes d’algunes aus aquàtiques. En un cert sentit, és necessari. 5 Natural de l’antiga Efes. Neci. A les portes d’escandinàv­ia.

6 La part central de l’eslip. Conjunts d’estris per fer feina. Alguna pregunta més? 7 Visqué. Repeteixi. 8 Gras mòrbid o petó. Rancúnia que sentim de tot cor. No contesta. 9 La nota musical més personal. Obstrueixi la memòria de na Pilar. Ho remulla tot. 10 Indret elevat de poca extensió. Decrets publicats per l’autoritat sobre les addiccions. 11 Escaire. Sobresurt, però sense arribar a l’excel·lència. Matèria d’un llibre de text. 12 Inflor deguda a infiltraci­ons seroses en el teixit cel·lular. En un cert sentit, redueixo el formatge a pols. Puny d’espasa. 13 Unitat que mesura les radiacions. Esposos. El més ruc de la base. 14 Lliguen les vetes d’un vestit. Vas a topar bruscament contra algú.

VERTICALS 1 Taques d’una certa extensió. Ocupat completame­nt.

2 Associació de posseïdors de dents. Com de plor. Donar. 3 Temps mort. S’aïrà. Poll d’ànec. 4 Unitats de superfície que deixen mal gust de boca. Que obeeix la mateixa llei. Sofre. 5 Monstres fabulosos amb cap de dona i cos de drac. Mamellams entre atzavares. 6 Del gos en plena canícula. Aquesta conté Y. Mamem sense ajuntar mai els llavis. 7 Sí provençal que no s’hi posa pas per poc. Inspirat i resident en un llum. Hi tornes després d’haver rodat pel món. 8 Camperola. Faci buits en una peça de metall i els ompli d’esmalt negre. 9 Sofre. Relatiu a la llenca de terra que separa una península del continent. La lletra grega que associem a una ala. 10 Pin desordenat que no funciona. Que té la propietat de cremar. Així comencen tots els tsunamis. 11 Roca en el mar que fa com un petit illot. Rota. Res no és. 12 Obeir l’emir de Qatar. Repetit. 13 Manca d’oxigen per a la federació d’esportiste­s catalans. Fem sortir les pintes de les cartes que tenim a la mà per veure’n el joc. Ho conec.

14 Va a parar. Tem haver perdut la fe. Les que Shakespear­e va situar a Windsor eren alegres.

 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain