La Vanguardia

ELS MOTS ENCREUATS

Núm 11018

- Màrius Serra

HORITZONTA­LS 1 Farem una nitració, amb aquella alegria. Es fatiga malgrat viure en una casa molt saludable.

2 Pertany matemàtica­ment. Cuita com la carn a les graellades. Temença de teletubbie. 3 La tecnologia de revisió de jugades que ha revolucion­at l’arbitratge futbolísti­c. Lluitaré amb porfídia. No preguntis. 4 L’ocellet que serà ocellot. Inflor deguda a infiltraci­ons. Est. 5 Aquest treu pit tan injustific­adament que fa pudor. Al bell mig de la natja. Lloes. 6 El medi que ens envolta quan respirem. Els colorants que tenyeixen el cap de les cosines. 7 As. Peça dental que caracterit­za els vampirs. Endevinall­a clàssica. 8 Na Cruz a Hollywood. Conjunts d’estris laborals. Salaris a la Vall d’en Bas. 9 Porc espí sota la tallagespa. Tot regirat. Teresa Navarro Panisello.

10 De tan alta no hi surt tota. Menges refinadíss­imes, que han esdevingut emblema de l’exquisides­a. Adverbi castellà als quioscos espanyols.

11 Depressió petita en un òrgan. Fax sense encapçalam­ent. Embarcacio­ns esportives. 12 Fereixis els ocells per impedir que aixequin el vol. Ho adorna amb plaquetes metàl·liques molt filosòfiqu­es. A les portes de Bratislava. 13 Puny d’espasa. Relatiu al ressò que aixeca la literatura d’umberto. En un cert sentit, el mata a la manera del món desenvolup­at. 14 Proveïda d’agafadors. En un cert sentit, subjectar fortament amb cadenes.

VERTICALS 1 Emblanquin­at per la precipitac­ió de flocs i volves. Folrada amb material tou i gruixut. 2 Iode. S’associa amb algú. Colla d’ocells que volen coordinada­ment. Símbol septentrio­nal. 3 Fixeu el preu d’alguna cosa. Préssecs de varietat grossa i carn blanca. 4 Robo oxigen. Xerreu. La del pecat encén les passions que el propicien. 5 L’arma blanca del capità Ahab. Relativa a la zona coxal. Aptitud ben capgirada. 6 Grata. Pilar adossat a un mur. Pietosa. 7 Part davantera de l’església. Roba marinera. Tinc un bon concepte de mi mateix.

8 Faig funcionar les coses. Aquesta gata és més retreta. Res no és. 9 Dada incompleta. Migdiada. La part baixa de la dutxa. 10 Ho venguin a un preu elevat. Vegetal polígam que presenta en individus distints flors masculines, flors femenines i flors hermafrodi­tes.

11 As. Brollis. Són conegudes pel gran públic. 12 Ni punyetera. Abellot que tendeix a acostar-se als nostres vasos. Al final, l’emplaci. 13 Quan et fa dormir és femenina però si l’agafes és masculí. Et coles per una escletxa. Contra-rellotge. 14 Instrument­s de vent verticals. Braç de molí. Salt automatitz­at a les xarxes.

 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain