La Vanguardia

ELS MOTS ENCREUATS

- Màrius Serra

HORITZONTA­LS 1 Terreny cobert de llot per una riuada. Cloure allò que era badat. 2 Mullar lluny de casa. Omplo de forats a la manera del banyarriqu­er amb la fusta. Vela retallada. 3 El vencerà en duel. Brisa forta. A les portes de Bratislava. 4 Mig centenar. Isoleu. Tresor d’elefant. 5 Oïda. Occitana. Els ulls del zoo. 6 Idealista en grau summe. Tires de cuir que formen part d’unes xurriaques. 7 Clientes d’una empresa de serveis. Mida equivalent a la distància del colze a la mà. 8 Apareix lluny de la zona central. Tacat de roig després de rebre una ferida.

9 No és pas una mera cimera. Ruixo amb napalm. Marquen la cadència d’una melodia amb l’ajut d’un metrònom. 10 Conjunt de peces d’un esquelet amb el pianista de Casablanca. Del dret repeteix l’anterior, i del revés forma l’ambient. Besa sense segones. 11 A les portes de Brussel·les. Seguidora fidel. El nord, però sense Alemanya. Puny d’espasa.

12 La cambra més privada de la casa. Menjada de vísceres que mereix grans comentaris al Tripadviso­r.

13 Indoeurope­u com en Vatanen. Desballest­i el Renaixemen­t. Presideix la capital d’egipte. 14 Gratats. Pintava el fons llis d’una tela.

VERTICALS 1 Robeu. Practicar el sexe tot ballant sardanes. 2 Despullada. Piquis algú dins del seu apartament. El palíndrom més actual. 3 El punt de màxim plaer sexual. Aquesta té molts defectes. Carregats de coneixemen­t. 4 Lloc on es munyen les ovelles i es fa el formatge. Netejada de totes les impureses que conté. Centúria. 5 Reumatisme muscular. Composició poètica amb rèpliques i contrarèpl­iques. 6 Al bell mig de les taques. Segelles. El prefix que pot ser de planxa. 7 Els instrument­s de vent que petonegen els músics. Inaudit. Vós no teniu prou oxigen.

8 Rots. Ho situï al calendari. 9 Amant de Wagner i dels nibelungs. Navegaré d’una manera determinad­a per l’oceanograf­ia del tedi. Ronc que ens deixa sense respiració. 10 La filla de la tieta. Atlètica. 11 Ens cal per respirar. Deformant els cercles. Abundant. 12 Besada. Emet rajos de llum per reflexió. Fòsfor. 13 En Capone. Les poses al roig roent. Completa l’opus d’aquell famós camí que mena a Torreciuda­d. 14 Emprenyada i irascible. Pot ser planta, targeta de felicitaci­ó o cançoneta amb cascavells.

 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain