La Vanguardia

ELS MOTS ENCREUATS

- Màrius Serra

HORITZONTA­LS 1

Aquesta fa por pel seu aspecte salvatge. Boy scout innocent, capaç de caure en tots els paranys.

2 Assistia a la santa missa. Diuen la seva sense sortir de la gàbia. Ungla bestial.

3 Un miler. Ajuntar. Provoca la perplexita­t per la seva conducta inesperada. 4 Encenedor de foc amb forma de gos. Afecció distròfica cutània caracterit­zada per pell seca coberta d’escates lliures semblants a les d’un peix. En un tres i no res. 5 Vibració audible. Ratllats com un tigre. Acabar abstemi. 6 Relatives a la fusta. Que serveix de suport.

7 Que conté Bor. Tuberculos­is pulmonars. A vosaltres. 8 És quan el besi que perd el cap. Lleure que no nega la possibilit­at de fer negoci. Estacions de servei al bell mig dels deserts. 9 Sofre. Pagès que mena una superfície de terra destinada al conreu. Aplegava. 10 Antiguitat vital. Acostumats. Gros i bru.

11 El gran Mèxic. En ple torn diürn. Tres del xassís. L’especialit­at olímpica que arrossega bèsties de càrrega.

12 Tinc el projecte de volar sense motor. Cobreix de draperies. 13 Pot ser òptic o ciàtic. Els pilots automàtics que

permeten anar tirant. El pronom feble més orientalit­zant. 14 Embriagar algú de manera felina. Caminar a bon pas, sense sacsejar, movent alhora les potes d’un mateix costat.

VERTICALS 1

Mascles bípedes molt semblants als goril·les. Fem petons. És quan neva que res no funciona.

2 Basca, no? Moments de glòria del guitarrist­a. Resposta que implica un va com va. 3 Crit del gripau. Fa la feina de sant Martí. Tres de llarg. 4 La més vibrant de l’alfabet. Piqui la galta inferior del cul. Remenava els troncs de la llar de foc perquè la flama revifés.

5 Al final, l’estripi. Engegui un procedimen­t jurídic amb el el comitè olímpic internacio­nal. Compacte. 6 Brandà la batuta davant de l’orquestra. L’element metàl·lic més important en la feina d’un cuiner. Principi d’adherència.

7 Moixó a sant Pau. Idiotes. Al capdamunt de totes les jerarquies. 8 Aturada de la circulació de sang. Aquests valencians són semblants als que porten els camions catalans. 9 Inaudit no recordar l’organitzac­ió Internacio­nal del Treball. Fortunes pallareses. Capa, sobretot quan és de pintura. 10 Nitrogen. El posava al foc perquè anés quedant ben cruixent. Ajudem. 11 Recipients d’obra sobre els quals es trepitja el raïm perquè el most es transformi en vi. Que té un esquelet amb una estructura molt marcada. Raül Soler Bataller. 12 Posar la bandera a dormir, asta avall. El convida a usar una xarxa social. Escaire.

13 La Lupe quan perd el cap. Provoqui. Biplà sense sostre. 14 Ocells exòtics que tenen nom de metall de transició. Donar les gràcies.

 ??  ??
 ??  ?? En el dibujo de arriba hay ocho diferencia­s con respecto al dibujo de abajo
En el dibujo de arriba hay ocho diferencia­s con respecto al dibujo de abajo
 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain