La Vanguardia

L’oci nocturn

-

En resposta a les polèmiques i molt desafortun­ades declaracio­ns d’albert Batlle sobre limitar el funcioname­nt del sector de l’oci nocturn a la 1 h de la matinada un cop passi la pandèmia, l’animem a fer un viatge a ciutats com Berlín o Amsterdam i conèixer l’escena cultural nocturna de primera mà perquè són molt diferents de com es pensa vostè.

A Berlín no hi ha horari de tancament de bars i clubs (per motius històrics) i a Amsterdam s’han concedit nombroses llicències 24 hores des del 2013. Cal dir que les dues ciutats compten amb institucio­ns dedicades a la gestió nocturna i que han vist disminuir molt significat­ivament els conflictes de convivènci­a, l’incivisme i els actes delictius. Han entès que sortir de nit per escoltar música, ballar... és un dret fonamental, com ho és també el dret al descans.

Quan torni del nord d’europa li recomanarí­em que donés un vol pels bars i clubs d’aquí i s’interessés per les seves necessitat­s reals. Així doncs, reflexioni i rectifiqui, i si no, plegui. Carpe noctem.

Barcelona

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain