La Vanguardia

ELS MOTS ENCREUATS

- Màrius Serra

HORITZONTA­LS 1 El sentit pràctic que figura a totes les carpetes dels programes informàtic­s. Picat a pic i pala a la recerca de xampany. 2 Filtre per separar, com un matís. Camini per les carenes de les muntanyes, tot resseguint una serra. 3 Repetit, serveix per burlar-se de la reina d’anglaterra. Oculta llibres d’un premi Nobel espanyol famós per les seves expression­s grolleres. Ajuntar. 4 M’ho quedo i no ho deixo anar. S’enriqueixi. Acaba com comença. 5 Defeco. El venço, probableme­nt al beisbol. Agitació al bar.

6 Bo. Sequedat. Sol sonar per damunt del sol. 7 As. Moviments de superfície que agraden als surfistes. Ho empraran a l’americana. 8 Company fàl·lic de la col. Floti. Pecats capitals que, al capdavall, et fires. 9 Aprovada. Conjunt de romans uniformats. Peça superior lleugera, d’estiu.

10 Torno a repartir els fusells. Invàlids. Matrícula que circula pels Països Baixos.

11 Ho valoro. Company de la pala que fa alpinisme. Remeno les brases perquè el foc revifi. 12 Mos anaeròbic. Cotxe que pot ser de xocs. La trona del predicador canònic. Punt de màxim plaer sexual.

13 Xais degollats. Mata de les papilionàc­ies que, ben agitada, és crua. Navegueu d’una manera determinad­a. 14 Invertit. Èster de l’àcid sebàcic.

VERTICALS 1 Matriu. Castrar el bestiar amb totes les garanties higiènique­s. Prestidigi­tador amant dels Apple. 2 Bossa ampla i curta de roba basta per a portarhi el pa i altres coses. Falta de digestió.

3 Repeteix els moviments d’altri. Triar una de les alternativ­es. Doble parella de nazis.

4 Originat per la dissolució de cèl·lules. La de penalti és molt escrutada en el futbol. En un tres i no res. 5 Fumis sense deixar rastre. Xicotes. Bellugarà. 6 En un tres i no res. Centímetre­s cúbics. Faig la feina de l’àrbitre. Cavitat de petites dimensions.

7 Punt directe en el joc del tenis. Persona menyspreab­le. Pota sense creu. 8 El cafè palindròmi­c. Que s’encén amb facilitat. Cos anaeròbic. 9 Grateu. Palmereta. Est.

10 La més trencadiss­a de l’alfabet. Test. Principi de mobilitat força aplicable a una Flash Mob. 11 Escuat per antonomàsi­a. Ara en ordre alfabètic. En tindrà coneixemen­t. 12 S’acostava, amb la vènia. Mantellina. De moviments poc elegants. 13 Agilitat reduïda. Descrigui un escut heràldic. Dea decapitada. 14 Dispararan. Ho ha fet quan han caigut ruixats.

 ?? ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain