La Vanguardia

ELS MOTS ENCREUATS

Núm 11365

- Màrius Serra

HORITZONTA­LS 1 Parèntesi en la guerra. Bajoques de monestir. 2 Instrument per a la feina. Tomb. Estimi la gent, començant per ell mateix. Est. 3 Robava vocals. Tramant negocis en el tèxtil. Principi adversatiu. 4 Residu de cosa que hom rau o lleva del lloc on és adherida. Corda ben gruixuda. El cor dels dies. 5 Que surten sense cap ferida d’un accident. Ros, negre, de picadura... 6 Proverbi. Es comprometi a passar per la vicaria. Cos anaeròbic a les cues dels ànecs. 7 Es dirigí cap a Anatòlia. Hortènsia Escrivà Padrós. Muta perquè perd la fe. El primer de tots. 8 Fluor. El primer pas de qualsevol projecte. Passis en una marató. 9 Una grega al capdavant de Roma. L’esquelet. El gènere de peixos com la mòllera o el bacallà. 10 Mancat de testicles. Dessecaren. 11 Peixos adobats amb sal. Hauria de ser relativa a l’or.

12 Regi i escapçat. Era una noguera, segons on, encara que semblés falsa. L’arma més vincladiss­a. 13 Gust. Domina abassegado­rament. Lleó esquilat. 14 El ien comença a perdre cotització. Agradaven. Es marceixi d’una manera incompleta.

VERTICALS 1 Relativa al sol que trepitgem al bosc. Destaqui els elements d’una partitura, donant valor a les frases i a les pauses. 2 Aquesta és com els brivalls. Cosí de l’ase prou exòtic per tenir cabuda als zoològics europeus. 3 El tractà de vilà. Amaneix. 4 Funciona. Màquina agrícola que ha vingut a substituir els protagonis­tes de l’himne nacional de Catalunya. Teleprogra­ma. 5 As. De l’os, o no. El seient dels diputats. Escaire. 6 Pas d’escala. Tens. Xica. 7 Vol ser com el rei Mides d’ara, però no passa de 1499. Era obscè i no pas bo. Entomà el que li enviaven. 8 Preguis. Mancada d’extremitat­s. Dimiteix l’alcalde de Lepe. 9 Símbol septentrio­nal. Les cares fosques de cada dia. Es remullaren sota el xàfec. 10 Planta herbàcia enfiladiss­a molt felina. Transpirar. 11 Tem haver perdut la fe. L’absolució no resol res. Apressar. Has perdut la porteria de rugbi. 12 La germana del pare. Posaria documents l’un al costat de l’altre per detectar-hi les diferèncie­s. Est. 13 Al bell mig del cel. Murs de contenció per a l’aigua. Ens ho empescarem.

14 El palíndrom dels que tenen propietat sobre les coses. Ho fan servir. Gairebé ha quedat coix.

 ?? ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain