La Vanguardia

ELS MOTS ENCREUATS

- Màrius Serra

HORITZONTA­LS 1 S’ho passarà la mar de bé al xalet. Escombrat i fregat. 2 Fereixi l’ocellet d’en Cassius Clay. Brillés com en Gavaldà o en Llach. Balma que malmet arrossos. 3 Res no és. Llevats corrents. Fer la seva feina. 4 Mata de la família de les papilionàc­ies. Aquest gaudeix amb el patiment aliè. Agitació en el dol. 5 L’acció de repartir suborns. Avantsales de notícies que tendeixen inexorable­ment a la falsedat. Avisa de la pèrdua de la targeta de crèdit. 6 Paga matalàs. Macir. D’existència constatabl­e mitjançant objectes de mesura. 7 La més esvelta de l’alfabet figura en la llista de malalties més temibles. Estatueta d’argila cuita. Cinquanta-u.

8 Passegem. Brutes i lletges. 9 Que entra dins de la lògica de les coses. Company lacti de la mel. 10 Temps mort en el joc del bàsquet. Que provoca danys. Lligats en pilota picada. 11 Corda gruixuda d’espart. Fer rodolins a la costa. I el país del mag que cantava Judy Garland. 12 Ermites gens llegendàri­es. Repeteixo. En un cert sentit, l’almirall bíblic per antonomàsi­a. Est. 13 L’activitat esportiva dels pacients. Fer bastides amb fusells. La Bardot o en King. 14 Bosc que no entra bé. Contenen llet a les altures dels palmerars. Assistíeu a la santa missa.

Apliquen els llavis a una

VERTICALS 1 2 canya i aspiren. Forado. En Capone. Esgarrapar. Tenies una certa identitat.

3 Que té el segment terminal més gros que els laterals. Les vies excrementí­cies. Soc anaeròbic. 4 As. Ressons de societat. Relatiu a un acte d’intel·lecció que no resulta gens moral. 5 Raül Llopis Navarro. No el deixes anar. Pal de billar. 6 Elevats. Aquest mamífer encara viu amorrat al pit de sa mare. Ens cal per respirar. 7 Ho empraran a l’americana. Recipient que porta fletxes. 8 Níquel. Durícia. Perdo la vida a mans dels almohades. 9 Estimo a la manera dels mallorquin­s. Cavitat poc profunda d’un os en què penetra un altre os. Mos anaeròbic. 10 En un tres i no res. Vaig a un lloc per ajudar algú. El component principal de l’orina. 11 Expressió de fàstic present a tots els becs. Torna a repartir fusells. Prego pel gran Bruno. 12 Divertida. Ho situïn en el calendari. Iode. 13 Suport econòmic. Herba laticífera. Xai. 14 Triga a arribar al vespre. Prefix igualitari. Bòvid domèstic a les zones càlides del planeta.

 ?? ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain