La Vanguardia

ELS MOTS ENCREUATS

Núm 11540

- Màrius Serra

HORITZONTA­LS 1 T’habituares a consumir substàncie­s addictives. Cosmètic de la cara. 2 Còpula. Posem el cul a la butaca tot escoltant els Segadors. Tronc d’arbre que acabarà al foc. 3 Terror a perdre un riu. Embadaleix­i. Formació Profession­al.

4 Ho cremo tot. Sovint és la base de la música africana. Acaba com comença.

5 Obligació a la pena que correspon al pecat fins i tot després de perdonat. El cor de les tubes. Escollir. 6 Emprenyat i gairebé estirat. Ajuntaríem. 7 Centúria de romans. Decidí perdre el cap per un terme botànic.

Cries d’ocell que encara no han sortit ni del niu. 8 La nota musical més vàcua. Relatiu al nostre vas sanguini més important. Pit. 9 Cap suprem de l’església búlgara. Torre sense vibracions. Alegra les bones menges. 10 Assemblea de tarragonin­s cansats. Instrument de vent de terrissa que una famosa cantant vintage va trobar al bagul dels records. Al bell mig de l’acte.

11 Raig que surt amb força. Típica actitud de paleta dropo. Enganyà. 12 Disquisici­ó ben carregosa i avorrida. A l’antiga Roma, els que atenien els magistrats i portaven el feix com a insígnia del seu ofici. Est.

13 Al bell mig del cel. Tresor d’elefant. Devoció a les coses santes que sublimà Miquel Àngel. 14 Llavors comestible­s que tenen un barri a la televisió infantil. En un cert sentit, compongui i descrigui un escut.

VERTICALS 1 Fer un cop de volant per agafar un carrer en perpendicu­lar. Que es poden inventar del no-res. 2 Iode. Acatà les ordres rebudes. Actor que completa escenes amb multituds. Pertany matemàtica­ment. 3 Tallaré les llesques de suro en carracs. Ajupis. 4 Fumis sense deixar rastre. Agredir algú amb tinta a la sala de billar. La sang dels volcans, tan ardent com la Gardner. 5 Els més rucs de les bases. Sal potàssica de l’àcid guaiacolsu­lfònic, emprat en medicina com a expectoran­t per l’oncle del Patufet. L’arbre més radiofònic. 6 Remena el brou. Víctima de sant Jordi. Olores sense vocalitzar. 7 L’educació general bàsica. Sense farcit. Remeni les brases perquè el foc revifi. 8 S’esforçaren fins a la transpirac­ió. Cítric pelat pels extrems que porta Y. Còpula. 9 Quasi el trobo tebi. Iniciï un procedimen­t judicial. Tapen les vocalistes perquè no les vegem.

10 Múscul oblic superior de l’ull. Ho adorno amb rams de flors. 11 Fluor. Mancades de religió. Suma de diners que es diposita en paga-i-senyal en un contracte immobiliar­i. 12 L’esperat final del combat. Difusos. Pal de bandera a la subhasta.

13 Parella de fluors. Aixequi el bastó davant d’algú. En Capone. 14 Xocar amb algú. Bot vora el Ter. Euskal Telebista.

 ?? ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain