La Vanguardia

ELS MOTS ENCREUATS

- Màrius Serra

HORITZONTA­LS 1

Xocàvem amb unes models de primera fila. Dupliquin. 2 Comença a sentir-se afamada. El primer viatge. Faig anar avall. 3 Mesures jurídiques. T’ho inventaves a la caverna platònica.

4 Comença la temporada a la botiga. Lligant en pilota picada. 5 Unes ulleres per anar al zoo. Remugar físicament. Datareu sense vocalitzar. 6 El de cavalleria fa buidar ampolles i campaments enemics. La filla de la meva germana. Avisa de la pèrdua de la targeta de crèdit. 7 Va d’aparador en aparador amb la boca oberta. Traspua.

Punys d’espasa a l’addenda. 8 Est. Percebo. La via més nutritiva per als mamífers.

9 Senyor. Estigui transporta­t de pura alegria. Torn diürn sense cap ni peus. 10 Orbs davant les pràctiques més libidinose­s. Poden ser romans, glacials o de pallassos i equilibris­tes. Habitatge. 11 Tres de jugar. Mida equivalent a la distància del colze a la mà. Rica, abundant. 12 Desproveït de punxes, pues o fiblons. Buida els narius per sentir l’aroma de cafè. Quarantano­u dels il·luminats. 13 Anió poliatòmic que conté el titani com a àtom central.

Mol·lusc. 14 Començamen­t monovocàli­c. Aixafar amb tot el pes del cos.

VERTICALS 1

La llei més apreciada per oftalmòleg­s i odontòlegs. Recogui el pa perquè es conservi millor. 2 Aquesta molesta, sobretot a certes companyies elèctrique­s. Exerceixin l’ofici de monarca.

3 Fa gasto. No acaba de tenir la teva edat. Babau. 4 As. Topades de manera brusca. Comença a racionar-se la ràdio. 5 Tingué un preu. L’oxigen sense l’afegitó cromosòmic. La membrana fina del sac embrionari. 6 L’acció de sentir olor. Li treu el pinyol. 7 Capa, sobretot si és de pintura. Arrissin els cabells d’algú. Infusió de les cinc.

8 Objectius de caçadora grega. Fragment de carretera. Sofre. 9 Dades incomplete­s sobre el pare de la nena anglesa. Avorrit de rebre bullying. L’ofec li impedeix pronunciar totes les vocals. 10 Ens cal per respirar. Sotmet el reu al suplici de la roda. Aquest sobresurt a la base d’una columna. 11 El color dels barrufets. Romà que potser és d’allà. Pot ser de ping-pong o d’excavadora. 12 Quasi clavada. Potet per escalfar la llet o apanyar unes votacions. L’àfrica pobra. 13 El sol de bon matí. Controvèrs­ia resolta. 14 Acomodada a la nostra quotidiani­tat. Portador de grans de verí per als hipertenso­s.

 ?? ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain