La Vanguardia

ELS MOTS ENCREUATS Màrius Serra

-

HORITZONTA­LS 1 li tallàvem les gònades. El gerundi que més miren els modistes quan dissenyen un vestit. 2 facin la feina de sant martí. impactaria amb un altre vehicle. 3 a les portes de mataró. Quasi ens l’acaben clavant. Habitual.

4 fereixi l’ocellet. lavatives. calla en absència dels campions. 5 una grega al capdavant de Roma. art petit que es cala i es lleva de mar estant. Prudent com un boy-scout. Est. 6 mancat de cua. Pot ser matusalèmi­ca, mitjana o de ferro. aneu a parar a un jardí amb la gespa alta.

7 Esporguin els arbres per dalt. fragment cabdal de la maternitat. 8 Rusc sense abella reina. creixien les branques de l’arbre sota del qual pasturen els ramats. És quan bec que perdo el cap. 9 al bell mig del cel. Educació secundària obligatòri­a. Venero algú. 10 Desacostum­i. ajup. sofre. 11 El prefix dels futurs marits. aliments bàsics. Ho entomà. 12 Y. Embruta prop de sóller. llum de baix consum.

13 si no vols pols, ni t’hi acostis. El deixés per mort. El que fa x. 14 Plena de taques. sargís els estrips de la roba.

VERTICALS 1 farà créixer en alt més que en ample la capçada d’un arbre. tornàvem a dir coses. 2 armadura verda. Robes fines. El tipus d’oli verge d’oliva més present al món del cinema. 3 Gorra usada pels esclaus romans alliberats. les catalanes equivalien a la dotzena part d’una lliura. mitges racions. 4 casa sense teulada per a gent fotogènica i sensible. l’arma més vincladiss­a de l’arquitecte. ajagut d’esquena. El primer de tots. 5 Planter. irada per sant Jordi. En capone. 6 Erupció a la superfície interna d’una cavitat natural com ara la boca o l’estómac. El convido a fer-ho amb fermesa. 7 mulla perquè no mira. metall de la família dels lantànids. salaris. 8 tres en un extrem. El primer camí. Dàlia que no ofereix res de res. 9 comencem pel començamen­t. tec remenadíss­im. Els fonemes més sonors són lletres molt conegudes. 10 assenyala amb el dit amb posat de fiscal. aquesta més cabells que la nancy Pelosi. centúria.

11 institut d’artistes socials. anions poliatòmic­s que contenen l’urani com a àtom central. Denominaci­ó d’origen. 12 Rotar sense moure’s. Poden ser de fusta, de gimnàstica o de multiplica­r. 13 covador. Espais celestes. broti, sobretot a la bella ciutat argentina de Rosario. 14 Escapceu les ales dels ocellots. sargides.

 ?? ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain