La Vanguardia

ELS MOTS ENCREUATS

- Màrius Serra

HORITZONTA­LS 1 Deixa que el seu pensament divagui feliçment a la deriva. Messes al començamen­t de llur creixença. 2 Contenidor vitri que no conté vi. Remullat. Jaç.

3 Relatiu als cursos d’aigua intermiten­ts que baixen de la muntanya. Omplia un pis amb elements de fusta i altres materials.

4 Mineral, sulfat de magnesi hidratat, amb propietats més purgants que la tinta d’una impressora Epson. Relatiu a la I de Mendelèjev. 5 Capa, sobretot si és de pintura. Estarien en números vermells. Roda absent. 6 Porten. Ho introdueix­i al subsol.

Res no és. 7 Congregant de sant Vicenç de Mccartney. Endevinall­a per a adults. Xai degollat. 8 Vall glacial. El deixem anar per enlairar-nos. Aquesta és de pedra.

9 És quan bec que perdo el cap. Comença pel començamen­t. Sodi sense oxigen.

10 L’arma blanca més racional. Enverina, amarga. Tres de Perec. 11 Cinc menys cent que comença a incloure. Eduqui. Causo desperfect­es en una fàbrica de cervesa.

12 Circumdà. En un cert sentit, mesura. Telèfon. 13 Aquesta té la naturalesa de l’icor. Pinti imitant les vetes i els pics del jaspi. 14 Resclosa feta en els rius que permet el sobreeixim­ent sense erosió al peu de la resclosa. Diu la seva sobre la vida lenta.

VERTICALS 1 Fem un cop de volant. Edat entre els set i els catorze anys. 2 Afartada. Gossets petits. 3 Tipus de terra molt apreciat al Congrés. Tres en un cúmul. Que té un color poc estrident. 4 El primer de tots. Bosquerol que fa rodells o cèrcols per a botes. Petroli abans de tractar-lo. 5 Test que no és torreta. L’anvers més prosaic. Caganiu. 6 Feliç com un anís i joiós com un gos amb un os. Els contractis a preufet.

7 Rap degollat. Entri en la maduresa, per bé que tothom el consideri encara molt jove. Mamem sense ajuntar mai els llavis.

8 Minvi la virulència de la tempesta. Escull. Incògnita. 9 Botó sense oxigen. Espant. Disc-jòquei Poderós. 10 Res no és. Parella de Mossos. Situar en el calendari.

11 M’ho miro. Jocs d’ocultació que gaudeixen força els nadons. En un cert sentit, el pilot automàtic de l’existència. 12 Bordi. Del dret, repeteix el que li posin al davant, però a l’inrevés pot precedir l’ambient. Principis de psiquiatre. 13 Blanc de cara. T’assabentis. 14 Agrediria algú a la sala de billar. Toca de serventa.

 ?? ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain