La Vanguardia

ELS MOTS ENCREUATS Màrius Serra

-

Horitzonta­ls 1. No us enfonsàveu pas. d és semblant a un os. 2. Es desplaáà. LlanÁa algú impetuosam­ent contra algú altre. Principi de misèria. 3. Ajusticiar algú sense cap mena de garantia processal. Marcint per la boira. 4. Acció anaeròbica. Palmereta. Torxa que tendeix a anar sempre endavant. 5. Expressió d’alegria. Que té molt de temps lliure. 6. Principi etimològic. Període de temps indetermin­at. Estoig de futures gallines. El pronom feble més freqüent a la Xina. 7. Sabreu amagar un presoner? Conreïn. As. 8. Palpejats amb un instrument de vent a les mans. Relatiu a la nàpia. 9. Centúria. Cobreixi les barnilles del paraigua. El principi d’halitosi més robòtic. Sagí sense iode. 10. Musulmà de primera instància. Fanguet. Aquesta té les qualitats suficients per ocupar un lloc de treball. 11. Pomerar, també. Fatigar. Escaire. 12. El patidor el té sempre al cor. L’emplaáamen­t del Macba. Marejada, oi que sí? 13. Ràdio Nacional d’espanya. Aquestes són evidents. Principi dens. 14. Li llevi la vista, com si fos Miquel Strogoff. El país del pàmpol vermell a la bandera.

Verticals 1. Xerrares mallorquí. Castraré el bestiar a capa i espasa. 2. Qualitat d’únic a qui esmenten. Plovisqueg­i. 3. Coixa de tant jugar a la xerranca. El conjunt de les botes d’aigua i de vi més electorali­stes. Principi expression­ista sobre la llei del divorci. 4. As. El país més picant de l’amèrica. Camp plantat de cebes. Ens cal per respirar. 5. Vaca que en perd un centenar. Establimen­t dels de casa. L’arma blanca més kantiana.

6. Borratxa. Que serveix. Victòria Bover Batalla. 7. Vila caldea al Tour de Franáa. Grinyols desesperat­s de llops, coiots o altra mena d’animals. Part humida de la cara que augmenta el consum de carmí. 8. Imprudent. Transparen­t com el cristall. 9. Túnica pigmentàri­a i vascular de l’ull situada entre l’escleròtic­a i la retina. Conjunts d’instrument­s. És quan bec que perdo el cap. 10. Va a parar. Sàlvia romana, també. La càustica és la més esmentada. 11. Sofre. Servents. Acaci centurions i els faci desaparèix­er. Nitrogen. 12. Jugui al rei amb algú. Proveïda amb pals perquè s’hi enfili. 13. L’últim apartament per a la majoria de mortals que n’han exercit. Dilatat. Principi deductiu. 14. Incapacita­t de posar-se dret deguda a la manca de coordinaci­ó muscular. Aquesta captiva pels seus encants.

 ?? ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain