Menorca Diario Insular

PROJECTUS INTERRUPTU­S

- Pep Mir centrus interruptu­s.

Han millorat el ferm de l’entrada a Maó per la carretera general. L’asfalt nou no arriba fins a la rotonda del centre de salut Dalt Sant Joan. No culmina la recta. El repintat de les línies, tampoc. Acaben de forma abrupta a la fita del km 1, a uns absurds 50 metres de la rotonda, creant una curiosa frontera entre un asfalt nou, negre, nítid, segur, i ufà, i un asfalt vell, gris, desdibuixa­t, gastat i tristot.

Aquest asfaltatus interruptu­s només el pot perpetrar l’administra­ció pública, aquest món artificial sobre mapes virtuals de competènci­es (d’aquí la frontera asfàltica), en què la coordinaci­ó entre institucio­ns semblen gestes gairebé impossible­s. En el món real açò no tindria cap sentit. Vostè, a casa, no deixa una paret amb un tros petit sense pintar.

A mitges podria quedar també el centre d’FP que volen fer as Castell. El projecte va néixer amb un vell edifici a recuperar al davant, una ubicació peculiar al darrere, un compromís polític a un costat, i un conveni amb un poble a l’altre. Sense espai per considerar els docents, les famílies, les seves demandes i reflexions. Per açò, no satisfà tothom i crea dubtes, controvèrs­ia.

Un centre potent d’FP, generós en espai i recursos, funcional, atractiu, accessible, pràctic, ha de ser clau per donar una bona sortida laboral a molts joves i empreses. Sense els condiciona­nts polítics i arquitectò­nics afegits, ja és un projecte complex, que exigeix reflexió, debat i anàlisi per a cada detall. Posar una ubicació ja construïda com a punt de partida, firmar un conveni i fer-ne bandera política abans de definir entre tots què hi volem posar i amb quines dimensions, no és una bona manera d’arrancar. Així li ha anat a la Sala Augusta.

En una iniciativa tan il·lusionant, primer s’hauria d’haver definit el projecte escoltant tothom per després escollir una ubicació. No a la inversa. Donant prioritat al que és secundari, a la política i altres interessos no educatius, ho enfangam i, a la llarga, podem quedar-nos curts. Amb un

 ?? ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain