Menorca Diario Insular

Sis finalistes opten al IV Premi Mediterran­i Albert Camus

La filla del premi Nobel de Literatura, Catherine Camus, assistirà als actes del 3 al 5 de maig

- Toni Seguí

El jurat del IV Premi Mediterran­i Albert Camus va donar a conèixer ahir els sis finalistes que opten al guardó, que reconeix la trajectòri­a personal i l’obra d’un creador o pensador contempora­ni, en un acte que tindrà lloc el dissabte dia 4 de maig a la Sala Albert Camus, de Sant Lluís. La cerimònia comptarà amb la presència de la filla del premi Nobel de Literatura, Catherine Camus, que per segona vegada -la primera va ser el 2022- trepitjarà l’illa en què va néixer la seva besàvia santlluïse­ra, Caterina Cardona.

Els aspirants de la quarta edició del Premi Mediterran­i Albert Camus són tres homes i tres dones que, segons el jurat, presenten les caracterís­tiques necessàrie­s per ser mereixedor­s de la referida distinció. Es tracta de l’artista multidisci­plinar xilè Alfredo Jaar, l’artista francès d’origen algerià Kader Attia la poetessa i periodista palestina Najwan Darwish, la periodista i escriptora síria Samar Yazbek, el filòsof i professor universita­ri camerunès Achille Mbembe i la música i artista espanyola Silvia Pérez Cruz.

El lliurament del guardó tindrà lloc en el marc de la celebració de la quarta edició del Premi Albert Camus que se celebrarà del 3 al 5 de maig a Sant Lluís, amb una sèrie de diàlegs i conversaci­ons sobre «Repensar el món», en què participar­an el guanyador, els finalistes i els membres del jurat: el crític d’art i director de museus, José Luis Pérez Pont; la professora de literatura francesa i presidenta de la Societat d’Estudis Camusians, Anne Prouteau; el filòsof i escriptor Javier Gomá; el periodista i escriptor Miquel Molina; i l’especialis­ta en polítiques culturals, N’Goné Fall.

Guanyadors

La primera edició el 2018 del Premi Mediterran­i Albert Camus va ser per a l’artista plàstica Mona Hatoum, el 2020 es va concedir al filòsof Edgar Morin i fa dos anys va ser guardonat l’escriptor Mathias Enard.

 ?? Foto: ARXIU ?? L’escriptor Mathias Enard va ser el guanyador del darrer certamen celebrat el 2022.
Foto: ARXIU L’escriptor Mathias Enard va ser el guanyador del darrer certamen celebrat el 2022.

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain