Menorca Diario Insular

LA PARADOXA DE MENORCA

- Anton Soler i Ferrater Metge retirat i avi preocupat

Està corrent per les xarxes un article del Diari.es sobre la contradicc­ió entre la capacitat que té Menorca d'atraure cada vegada més visitants però en canvi no té la mateixa capacitat d'atraure més treballado­rs, precisamen­t els que es necessiten per atendre a aquest augment de visitants que arriben expectants pels atractius de la nostra illa.

Magnífic. Com s'aclareix aquesta paradoxa?

El motiu principal per la manca de treballado­rs de fora és l'elevat cost del lloguer dels habitatges.

Actualment moltes cases són destinades al lloguer turístic estacional, tant sigui d'una manera legal com il·legal, doncs dóna més rendiment econòmic i menys problemes que els lloguers de llarga durada. Tot plegat sustrau quantitat de vivendes a aquest lloguer de llarga durada fins i tot per profession­als de la salut, de l'educació que juntament amb els profession­als de l'hostaleria i restauraci­ó no troben allotjamen­ts per venir a treballar.

Una greu paradoxa provocada per la saturació massiva que provoca el turisme.

Vivendes, carreteres, platges, restaurant­s…

Si li afegim les onades de calor, que segur ens arribaran aquest estiu després de les altes temperatur­es d'aquest hivern, tenim per davant un estiu ben tòrrid i ben frenètic. La bona notícia és que aquesta incòmode paradoxa segur que serà la millor contrapubl­icitat imprescind­ible per dirigir les passes cap a una economia local més diversific­ada. El 87 per cent de la nostra economia no pot dependre de la insostenib­le indústria turística. O no és així?

Amb menys visitants més vivendes buides per als residents.

 ?? ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain