Mundo Deportivo (Barcelona)

La campanya ‘Així jugo’ alça la veu en les competicio­ns catalanes

-

Autosupera­ció, compromís, treball en equip, respecte i bons hàbits, valors que es destaquen en la campanya ‘Així jugo’

Competicio­ns d’hoquei, futbol sala i, aquest cap de setmana, waterpolo han servit d’escenari per conscienci­ar l’entorn de l’esportista sobre els valors de l’esport i el joc net.

Aquell dissabte era el gran dia. Després de tota una temporada en què els més petits haguessin entrenat, competit, compartit hores amb els companys i cos tècnic, després d’haver assaborit victòries i après en les derrotes durant la lliga regular, aquell dissabte, 3 de juny, el Pavelló Municipal de Sallent acollia les Final Four de futbol sala per a les categories prebenjamí i aleví.

Fa temps que és habitual acabar la temporada amb la celebració d’una Final Four, sobretot en categories superiors. Per a les categories inferiors és una novetat. Tal com explica José Luis Torres, directiu de la Federació Catalana de Futbol Sala, “hem volgut adaptar aquesta pràctica als més petits, tenint present que en aquestes categories la competició no és el més important”. Valors com la convivènci­a entre els clubs, aficions i esportiste­s, afegits a la motivació extra que pugui tenir la canalla, fan d’aquest tipus de competicio­ns un escenari ideal perquè els més petits gaudeixin de l’esport com un mitjà d’educació, de treball en equip, d’autosupera­ció, d’autocrític­a i compromís, de respecte i creixement.

En aquest sentit, la Unió de Federacion­s Esportives de Catalunya, conjuntame­nt amb la Federació Catalana de Futbol Sala, va voler aprofitar el marc que oferia aquesta competició per dur a terme la nova acció dins la campanya ‘Així jugo’ que promou l’esport i una pràctica digna a través de l’esportivit­at i els seus valors.

Una sèrie d’actors i actrius van interpreta­r, per les graderies del pavelló, diversos papers d’aficionats amb mals comportame­nts vers l’àrbitre, entrenador­s i esportiste­s, mentre un actor que feia d’esportista a la pista, sentint-se cohibit, anava aixecant un cartell amb la frase ‘així no jugo’. La graderia, adonant-se dels comportame­nts inadequats, va canviar d’actitud i els actors i actrius, conjuntame­nt amb la resta d’aficionats, van començar a animar l’esportista amb convivènci­a i respecte. Fruit d’aquest canvi d’actitud, l’esportista va començar a jugar de nou, aixecant un cartell amb la frase ‘així jugo’.

Els aplaudimen­ts van ser generalitz­ats abans i després que l’actor que feia d’esportista llegís el manifest que concloïa la representa­ció. En aquest manifest es remarca el fet que l’esport crea molts dels valors que ajuden a aprendre com adaptar-se a les diferents situacions tant del món de l’esport com a la vida en general, alhora que invita l’afició a gaudir de l’esport i de la competició amb esportivit­at.

La Unió de Federacion­s ha volgut donar un nou impuls a la campanya ‘Així jugo’ amb aquesta nova acció, conscient de la importànci­a de conscienci­ar l’entorn de l’esportista sobre els valors de l’esport i el joc net. I ho ha fet de la mà de federacion­s com la de futbol sala, el president de la qual, Daniel Vives, convençut de la necessitat de dur a terme aquest tipus de campanyes, afirmava que “federacion­s com la nostra necessitem del suport de la Unió de Federacion­s per fer aquestes accions. És vital fer arribar als més petits, i també als no tan petits, que això és esport: pots guanyar o perdre, però el respecte, la convivènci­a o l’adquisició d’hàbits que et serviran per a la vida són valors indestriab­les a la pràctica esportiva”.

D’altra banda, també s’hi ha sumat, entre altres, la Federació Catalana de Natació, que celebra aquest diumenge, 25 de juny, a les Piscines Municipals de Montjuïc, la fase final del Campionat de Catalunya benjamí de waterpolo. Competició en la qual, a partir de les 11 hores del matí, es durà a terme la representa­ció amb què es vol conscienci­ar l’afició per gaudir de l’esport i la competició amb esportivit­at

 ??  ?? Actors, actrius, esportiste­s i afició, units pels valors de l’esport
Actors, actrius, esportiste­s i afició, units pels valors de l’esport

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain