Mundo Deportivo (Barcelona)

La FCT aposta pels Centres de referència

Colze a colze amb els clubs, la federació seguirà amb una iniciativa que reporta múltiples beneficis

-

TENNIS

Ja fa tres anys que la Federació Catalana de Tennis va implementa­r el seu programa de Centres de Referència del Tennis Català, amb l’objectiu d’incrementa­r el nivell dels millors jugadors i jugadores catalans en edat formativa.

Passat aquest temps, l’èxit s’ha vist superat per les expectativ­es. “Hem assolit els objectius plantejats –explica Òscar Mas, director esportiu de la FCT– tant pel que fa al seguiment de nens i nenes com a l’arribada al territori”. La darrera temporada el programa va comptar amb 90 participan­ts, mentre que per al pròxim curs s’espera arribar a 120.

El programa agrupa per zones geogràfiqu­es i edats els millors tennistes entre 10 i 16 anys dels clubs de tennis, i els convida a entrenar conjuntame­nt un cop a la setmana. Aquestes sessions, dirigides pels tècnics de la FCT i totalment gratuïtes, es duen a terme en diferents clubs del territori. Els jugadors de la zona de Barcelona i el Baix Llobregat es troben al Centre Especialit­zat de Tecnificac­ió Esportiva de Cornellà, gestionat per la federació. També sota gestió federativa, els alumnes de Lleida entrenen a La Caparrella. Mentre que els de Tarragona, Girona i les comarques barcelonin­es del Vallès, el Bages i el Maresme, ho fan a clubs de tennis del territori.

Mas precisa que aquests entrenamen­ts són complement­aris als que nois i noies duen a terme als seus clubs: “En cap cas fem canvis tècnics, sinó que treballem altres aspectes tàctics, de mobilitat a la pista, visionat de vídeos, etc. l’objectiu és treballar conjuntame­nt amb els clubs, donant suport a la seva tasca diària sense cap intrusisme”.

Evidentmen­t, aquestes trobades resulten molt favorables per al creixement tennístic dels nois i noies, que poden entrenar amb altres jugadors de gran nivell. Un altre dels enriquimen­ts que aporta el programa de Centres de Referència és ajudar a cohesionar més el tennis català formatiu. Tractant-se d’un esport individual, en què els jugadors represente­n a clubs diferents, el fet de trobar-se i entrenar plegats ha generat un sentiment de cohesió i uns valors dels quals se’n beneficia el tennis català en el seu conjunt.

A llarg termini, els Centres de Referència també serveixen perquè la Federació Catalana de Tennis pugui fer el seguiment d’aquests nois i noies que destaquen en l’esport de la raqueta i els pugui aportar altres ajuts més enllà de les pistes, com pot ser l’assessoram­ent d’un nutricioni­sta, per posar només un exemple.

Per tots aquests motius, i per la bona acollida que ha tingut en els últims anys per part de clubs, jugadors i jugadores i famílies, el programa federatiu dels Centres de Referència continuarà la pròxima temporada més fort que mai

 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain