Mundo Deportivo (Barcelona)

Present i futur del pàdel gironí

Gerard Company i Jana Montes, dos noms propis del pàdel de les terres gironines

-

Gerard Company és el millor jugador de pàdel que ha donat el pàdel gironí en els últims anys. Després d’iniciar-se en el tennis, una lesió a l’esquena el va portar –ara fa quinze anys– a agafar per primera vegada una pala de pàdel. “Amb 20 anyets i gràcies a la pista de mur del CT Girona vaig començar a endinsar-me en un esport que, quan li explicava a la gent que el jugava, no el coneixien” explica el Gerard.

Company –que va arribar a ser número 23 del món– és un perfecte model de jugador que ha comprovat de primera mà les evolucions del pàdel a terres gironines. “El pàdel va arribar tard a Girona, però ha crescut com l’escuma. Abans només hi havia clubs de tennis que tenien alguna pista de pàdel, i ara hi ha clubs específics de pàdel on jugar-hi amb escola pròpia”.

Un exemple d’aquest bon planter de jugadors i jugadores amb ADN gironí és la Jana Montes, que –sent benjamí de primer any– competeix amb èxit amb les de segon any. Gràcies al seu pare, propietari de l’X3 Club Pàdel&Fitness de Girona, amb només 4 anys la Jana va tenir el seu primer contacte amb el pàdel. “D’inici no em va agradar massa el pàdel, però quan vaig començar a jugar, entrenar i competir m’hi vaig enganxar”. El Carlos, pare i entrenador de la Jana, assegura que el pàdel li aporta molts beneficis a la seva filla, principalm­ent “estabilita­t, disciplina i molt d’equilibri. S’ho passa bé i en gaudeix molt”, afirma.

L’estiu ha servit perquè el Gerard i la Jana tinguin noves parelles a la pista, ell passarà a jugar amb Javi Escalante el circuit català, i ella ho farà amb Mariona Font. Company i Montes juguen de dreta a la pista, mentre ella és conscient del que ha de millorar “els meus entrenador­s em diuen afectuosam­ent que semblo una cabra boja per la pista, i que parli menys (riu)”; Gerard apunta el que li va tocar corregir quan va aterrar al pàdel: “venia del tennis i pràcticame­nt no utilitzava el vidre, em dedicava a tornar molta bola i a atacar poc, fins que ho vaig modificar”.

En una trobada conjunta a pista, ambdós represente­n el present i futur del pàdel gironí, i coincideix­en en què encara els queden molts somnis per fer realitat. “Cuidant-me físicament i si les lesions em respecten encara em queden 5 anys de pàdel ben bons. He tingut l’oportunita­t de guanyar grans competicio­ns en la meva trajectòri­a i vull ‘apretar la gola’ per seguir a gran nivell” apunta el Gerard. Per la seva part, Jana, com altres nens i nenes de la seva edat que també juguen a pàdel, explica que “m’agradaria arribar a ser profession­al i competir al Circuit Català i al World Pàdel Tour”, afirma molt riallera

 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain