Mundo Deportivo (Barcelona)

Marta Sánchez es gradua a Barcelona

L’atleta del CN Vic-ETB guanya la prova femenina de la Barcelona Triathlon demostrant un alt nivell en el tram final d’una temporada que va començar amb alguns entrebancs

-

La Barcelona Triathlon va coronar Marta Sánchez amb un gran triomf en un dels escenaris més cobejats de la temporada. La triatleta del CN Vic-ETB va guanyar una prova femenina molt disputada, on es va poder veure un duel molt igualat que es va decidir en els últims quilòmetre­s de la cursa a peu, moment en què Marta Sánchez va imposar la seva llei per trencar el quartet format amb Laura Gómez, Anna Flaquer i Ana Mariblanca. Un final de cursa digne d’un espectacle propi d’aquest gran esdevenime­nt internacio­nal.

“Aquesta és una prova especial per a mi, ja que des que vaig començar fa 5 anys en aquest esport, cada any hi he participat”, afirma Sánchez, de 22 anys. De ben petita va començar a fer natació a Barcelona, ciutat on va néixer i de la qual va sortir amb la família als 6 anys per anar a viure a Llinars del Vallès. Llavors va començar a practicar natació sincronitz­ada al CN Granollers.

Dels 15 als 17 anys va estar a la residència Joaquin Blume, en el grup de tecnificac­ió de la sincro catalana. Al moment de deixar de practicar l’esport d’aigua, va començar la seva aventura amb el triatló, empesa per la seva parella, que ja el practicava.

Passar d’un esport a un altre no és tan fàcil. Adaptar-se a córrer va ser el més complicat. Al segon any, en començar a estudiar Ciències de l’Activitat Física i Esport a Vic, es va mudar a la capital d’Osona i va començar a competir, ja més seriosamen­t, amb el Vic ETB. A causa d’aquest increment en la intensitat de la pràctica esportiva, ha patit alguna lesió.

Assídua al circuit català, les competicio­ns estatals per equips se li resisteixe­n una mica. “Al club encara no hem aconseguit ser les suficients noies per competir”. En l’àmbit internacio­nal, ha disputat l’Europeu júnior, en la distància d’esprint; quan va pujar a la categoria sub 23, amb el canvi de distància –a partir d’aquesta categoria els i les triatletes disputen la distància olímpica– no va ser fins al segon any que va poder “participar a l’Europeu i el Mundial”; competicio­ns internacio­nals que s’ha perdut aquest any a causa d’una lesió que la va deixar fora dels classifica­toris. Després de recuperar-se d’aquest cop anímic, la Marta ha sabut afrontar la recta final de la temporada amb totes les forces. Medalla de bronze al campionat d’Espanya elit de triatló, disputat a principis de setembre, i el brillant triomf en la cita barcelonin­a de fa uns dies.

Ara té la vista posada a tornar a competir per poder disputar, ja en categoria elit, els Mundials i Europeus de l’any vinent. Sánchez, com tot esportista, té molt clara la seva ambició: aspira a fer “d’aquest esport, que és la meva vida, la meva afició, ferlo la meva professió”. Com? “Entrenant molt per millorar dia rere dia per aconseguir el màxim nivell”

La triatleta del CN Vic-ETB va guanyar una prova femenina molt disputada, on es va poder veure un duel molt igualat que es va decidir en els últims quilòmetre­s de la cursa a peu

 ??  ?? Marta Sánchez surt de la prova de natació de la Barcelona Triathlon
Marta Sánchez surt de la prova de natació de la Barcelona Triathlon

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain