Mundo Deportivo (Barcelona)

Marcos Ruiz, finalment obté tres ors al Campionat d’Europa

-

HALTEROFÍL­IA Dissabte passat, 21 d’octubre, el molinenc Marcos Ruiz es va proclamar campió d’Europa sub-23 2017, amb la consecució de dues medalles d’or en les discipline­s de dos temps i total olímpic.

En la competició, celebrada a Durres, Albània, hi van participar dos dels atletes catalans amb més projecció internacio­nal al panorama esportiu: Noelia Caballero i Marcos Ruiz.

Noelia Caballero ha aconseguit entrar en el top-10 de finalistes júnior aixecant un total olímpic de 173 kg, amb 78 en arrencada i 97 en dos temps. És la seva primera actuació en aquesta categoria, en la qual li resten dos anys de recorregut.

Aquest europeu era el primer que afrontava Marcos Ruiz des del canvi de categoria, en la qual s’enfronta a contrincan­ts entre 2 i 3 anys més grans que ell. Per això “no m’esperava aquests resultats”, tal com admet l’halter en declaracio­ns a la federació espanyola. En qualsevol cas, aquests resultats han deixat Ruiz amb “molta seguretat i confiança per al Campionat del Món”, que se celebra a Califòrnia a partir del 28 de novembre.

Pel que fa als resultats, Ruiz es va proclamar campió d’Europa sub-23 2017, aconseguin­t l’or en total olímpic amb 378 kg i en dos temps amb 203 kg. En la lluita amb el georgià Longinoz Bregvadze, Ruiz va mantenir un duel emocionant a dos temps. Primer es va assegurar 2 moviments nets amb 200 kg per assegurar-se la prova; després va anar per l’or amb 203 kg. “Tenia plena confiança, la seguretat que faria aquell pes i aconseguir­ia l’or”, admet Ruiz.

A aquests dos ors s’ha d’afegir un tercer. Fa pocs dies hem conegut la notícia que el georgià Longinoz Bregvadze, suposat guanyador de la medalla d’or en l’arrencada i principal rival de Marcos en la competició, ha donat positiu en les proves antidòping fetes per la Internatio­nal Weightlift­ing Federation (IWF).

En les tres categories

Una vegada més, l’esport net s’imposa i Marcos es proclama guanyador en les tres categories: arrencada, dos temps i total olímpic.

L’atleta es mostra molt il·lusionat amb aquest títol, que li dona forces per enfrontar la propera competició, el primer mundial absolut, que es disputarà, com dèiem més amunt, a Califòrnia a finals de mes. És un mundial que es presenta en un moment oportú perquè Ruiz pugui fer un top-10. D’entrada, hi ha una sèrie d’estats que estan sancionats, estats que són potències d’aquest esport. A més a més, el fet de ser un any postolímpi­c els mundials solen ser més fluixos. Així doncs, l’halter de Molins podria afrontar el seu primer mundial absolut “amb un top-10 assequible”, encara que, com sempre, Ruiz acudirà a la cita mundialist­a “a fer una bona competició”

Després del positiu de Bregvadze en arrencada, Ruiz obté l’or en la disciplina

 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain