Mundo Deportivo (Barcelona)

Mirada llarga

- Ernest BENACH @ebenach

Confesso que fa unes setmanes que em costa escriure, em costa concentrar-me... Avui pensava temes per escriure l’article i em costava. Normalment si vas seguint l’actualitat esportiva, i del Barça en particular, et sobren els temes al final d’una setmana normal. Si la setmana és excepciona­l, el que costa és triar-ne només un. Pensava tot això, entre trist i indignat i intentava centrar-me en el Barça. Perquè el Barça també és important a la vida de moltes persones. Ho és a les hores bones i a les dolentes, per descomptat, com per altres persones ho pot ser anar al teatre, o a un concert, o a sopar amb els amics a un bon restaurant, o gaudir d’un bon llibre sense pensar en res més... I ara en relació al Barça s’expressen massa dubtes. Vivim uns moments en què no podem estar dubtant de tot i de tothom en tot moment. I aquesta màxima serviria per l’actitud del club en relació al procés que vivim a Catalunya i als equilibris complicadí­ssims que ha de fer, però també, per exemple en relació al joc de l’equip.

La temporada acaba de començar, anem líders a la Lliga, a la Champions, i l’equip encara s’està buscant a ell mateix. Ha marxat Neymar quan no tocava, s’ha lesionat Dembélé just a l’inici de la seva incorporac­ió a l’equip, i ara s’ha lesionat Sergi Roberto , un dels jugadors més regulars, constants, polivalent i, per a mi, intel•ligents que té l’equip. I a més cal afegir-hi tota la pressió sobrevingu­da que el club ha de patir, i en conseqüènc­ia els jugadors. Dues coses positives, hi ha entrenador per aquells que ho dubtaven i Messi sempre hi és, l’etern Messi!. Aquest és un inici de temporada absolutame­nt anormal, i malgrat tot anem líders destacats a la Lliga, amb una distància no pas definitiva, però simptomàti­ca amb el Madrid.

En aquests moments greus, no és bo frivolitza­r, ni tampoc perdre el control de les nostres vides, com tampoc, insisteixo, no és bo estar dubtant de tot i de tothom a cada moment. Ara toca tenir mirada llarga en tots els àmbits, i el Barça i tot allò que l’envolta no n’és cap excepció, tant pel que fa al present com pel futur

 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain