Mundo Deportivo (Barcelona)

Els múixers catalans sumen 15 podis als Campionats d’Espanya de Terra

La competició celebrada al Pinar de Antequera (Valladolid) va servir per confirmar que el nivell dels catalans continua sent molt alt, amb corredors punters en gairebé totes les categories

-

Uns 250 múixers van formar part dels Campionats d’Espanya de Múixing Terra celebrats el cap de setmana 2 i 3 de desembre en un escenari ideal per a la pràctica d’aquest esport, el parc del Pinar de Antequera (Valladolid). Una prova organitzad­a per la RFEDI i la Federación de Deportes de Invierno de Castilla y León, en col·laboració amb el CD Canicross Burgos i el CD Mushing Atletismo Arroyo.

En aquest pulmó verd de Valladolid fins a 15 corredors catalans van obtenir medalla, molt a prop de la xifra aconseguid­a l’any passat (18), fet que confirma l’alt nivell dels nostres representa­nts.

En absència de Víctor Carrasco, que per culpa d’un contratemp­s no va poder arribar a Valladolid, dos van ser els catalans que van pujar al podi en categoria DBM (Bikejoring masculí sènior). Van ser Marcel Gual de l’AEM (segon) i Òscar Muñoz del CCLF (tercer), que només van ser superats pel local Pablo Enjuto.

En categoria BDMN (Bikejoring 1 gos nòrdic masculí), el català Pablo Ruiz del CET es va emportar el títol. El mateix resultat que va registrar Marta Barrufet del CCLF en categoria DBW (Bikejoring 1 gos femení). També es van endur el títol Meritxell Reynés del GOSCA en DBWN (Bikejoring 1 gos nòrdic femení) i Anna Mimó del GOSCA en DBWV (Bikejoring 1 gos femení veteranes), que va estar acompanyad­a al podi per Natàlia Camps, del mateix club, que va acabar segona.

En categoria DCMJ (Canicròs

Els medalliste­s mundials Olga Álvarez i Enrique Vílchez van endurse la victòria

1 gos masculí júnior), Lluís Guilera del GOSCA també va pujar al segon esglaó del podi, la mateixa posició que va fer Lali Masriera de l’AEM en DCW (Canicròs 1 gos femení), mentre que en DCWV (Canicròs 1 gos dones veteranes) la guanyadora va ser la recent campiona i subcampion­a mundial, Olga Álvarez de l’AEM.

També es va proclamar campió d’Espanya Vicente Cebrián del CET en DR4 (Vehicle de 3 rodes amb 4 gossos masculí) i Raúl Cebrián del CET en DRI2 (Vehicle de 3 rodes amb 2 gossos infantil masculí). En DS2, subcampion­at per a David Pararol del GOSCA (Scooter 2 gossos masculí) i dos títols més per la delegació catalana en mans de Moisès Valero de l’AEM en DS2N (Scooter 2 gossos nòrdics masculí) i del recent medallista mundial Enrique Vílchez del GOSCA en DSM1 (Scotter 1 gos masculí)