Mundo Deportivo (Barcelona)

Exhibició de Catalunya a Cornellà

-

Catalunya ha pujat al més alt del podi continenta­l després d’una brillant actuació dels catalans, premiada amb 22 medalles.

Amb aquest or aconseguit en el campionat d’Europa celebrat a l’Auditori de la Fira de Cornellà dissabte passat, la selecció catalana segueix en la seva línia triomfal en esdevenime­nts internacio­nals d’aquest esport.

“És un resultat més que positiu”, ha afirmat Enric Torrent, president de la Federació Catalana de FísicCultu­risme. “I això que abans de començar no les teníem totes”, ha exposat el dirigent, fent referència al potencial de les seleccions participan­ts.

“Han vingut grups molt nombrosos i molt potents”, ha manifestat Torrent sobre el nivell dels campionats. Però el combinat català no va parar de sumar medalles, 10 d’or, 8 de plata i 4 de bronze. “Estem molt contents”, ha reblat el president de la federació catalana.

Competir a casa

El nombrós públic assistent a Cornellà va poder gaudir d’un espectacle de primer nivell. Per a Sílvia Cuartero, or a sènior -52 kg, competir a casa és “una oportunita­t de mostrar als teus tot el teu esforç”. A més, per aquest tipus de competicio­ns, “competir a cinc minuts de casa és més fàcil perquè no has d’estar pensant en la logística, en el viatge o on dormir”, comentava Àngel Àvila, plata a -75 kg.

Els catalans arribaven a aquesta cita després d’una preparació a consciènci­a. Si bé és cert que en aquest esport la preparació ve de lluny, un cita internacio­nal “t’exigeix més, és un treball costós, i més per a les noies”, afirma Cuartero. “Els últims dies són els pitjors”, segueix Àvila, a qui la calor dels últims dies també l’ha afectat més del costum. I els nervis són difícils de portar. “No els gestiones”, admet la Sílvia. Però passen, i “tan bon punt surts a la tarima et deixes anar i comences a ser tu”, rebla la catalana.

Cuartero i Àvila, a més, competien per ‘parelles’, una modalitat a la qual no estan tan acostumats, perquè no se sol incloure en les competicio­ns domèstique­s. En aquesta modalitat, “ha d’haver-hi molta complicita­t amb l’altre membre de la parella”, explica la Sílvia. Tot i la falta de temps per preparar-se, la parella catalana va aconseguir el títol continenta­l.

En les competicio­ns internacio­nals d’aquest esport ja no és estrany veure Catalunya competir contra Espanya. “És una rivalitat amb tota normalitat”,

explica Àvila. Més enllà de qualsevol rivalitat amb implicacio­ns polítiques, “som companys d’esport”, conclou el català.

Mundial a Madrid

L’objectiu més pròxim per als catalans és el Mundial d’aquest novembre. Per al president de la federació catalana, serà una cita “difícil en una plaça complicada”. I és que l’esdevenime­nt tindrà lloc a Madrid, “però hi anirem amb un bon equip, segur”, vaticina Torrent.

Per a Sílvia, més enllà de la cita mundialist­a, en aquest esport el futur només es pot encarar d’una manera, “seguir donant guerra”, afirma. “Això és una passió i s’ha de cultivar”, conclou la catalana

 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain