Mundo Deportivo (Barcelona)

Emocions assegurade­s per acabar el 2018

-

La Copa Catalunya de bàsquet arriba aquest cap de setmana a la darrera jornada del 2018 amb quatre noms propis regnant per sobre de la resta. En categoria femenina, l’imbatut Basket Almeda de Cornellà ha guanyat els 12 partits que ha jugat en la present temporada. En categoria masculina, al grup 1 el Lliçà d’Amunt i el Lluïsos de Gràcia amb idèntic balanç (9-1) comanden la classifica­ció. Mentre que al grup 2 el Ripollet-Aíbaba Restaurant, amb ple de victòries (10-0), s’ha situat a dalt de tot. Encara queden tres jornades per acabar la primera volta, però les coses comencen ja a prendre forma.

A Copa Catalunya Femenina, la jornada ens oferirà un partit estel∙lar, el que situarà cara a cara el segon, l’Unilever Viladecans (10-2), i el tercer, el CityLift GEiEG UniGirona, que té el mateix balanç. Un partit que decidirà qui acaba segon el 2018.

També arriba ple d’al∙licients l’enfrontame­nt entre el Bencriada de Banyoles i el Joventut Les Corts. Les gironines, tretzenes a la classifica­ció, rebran el catorzè. Tots dos tenen només 3 victòries i mentre les locals han perdut 9 partits, les barcelonin­es 8 i encara tenen un partit pendent. Els dos equips encadenen 3 derrotes seguides i volen reaccionar ja.

El Bencriada només ha fitxat una jugadora aquesta temporada, Júlia Juvanteny, que arriba del GEiEG per suplir Helena Trabal i ha promociona­t del júnior Anna Badosa i Laura Pla. Amb tot, el conjunt dirigit per Sandra Ventura té en Carla Duch, Júlia Thió i Esther Corominola les referents sobre la pista. Ventura fa una crida perquè l’afició ompli el Pavelló de La Farga: “Encarem el partit amb molta ambició i conscients que ens enfrontem a un rival directe que presenta un perfil molt semblant al nostre. Jugar a casa amb la nostra afició ens dona l’energia necessària per entregar-nos al màxim i sortir a perseguir la victòria”.

Pel que fa a Les Corts, l’equip dirigit un any més per Marc Roset, també compta amb un equip jove i ha incorporat Maria Ripoll procedent del GEiEG. Sobresurte­n Júlia Garriga, Laura Martínez, Alba Serrano i la capitana Laura Guilanyà, les quatre jugadores ja formaven part del nucli dur que va assolir l’ascens en pujar de Primera Catalana.

El partit entre el Bencriada i el Joventut Les Corts es podrà seguir a La Xarxa per les television­s locals i a XALA! demà a les 18h.

A Copa Catalunya Masculina, al grup 1 el Lliçà d’Amunt mirarà de mantenir el lideratge a la pista del Granollers, que està a mitja taula, mentre que el derbi gracienc de contrastos posarà a prova el Lluïsos, colíder amb els lliçanencs, amb el cuer Vedruna, que encara no ha guanyat. Mentre el Lluïsos té el millor registre defensiu de la categoria (598 punts encaixats), el Vedruna és qui menys anota (604 punts anotats).

A l’altre grup, el poderós Ripollet, de llarg l’equip més anotador de Copa rep diumenge a la tarda l’AESE, que està a mitja taula

 ?? FOTO: QUIM BENÍTEZ ?? Jugadores del Bencriada aquesta temporada davant el CityLift GEiEG UniGirona
FOTO: QUIM BENÍTEZ Jugadores del Bencriada aquesta temporada davant el CityLift GEiEG UniGirona

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain