Mundo Deportivo (Barcelona)

Carta oberta a Ernesto Valverde

- Ernest Benach

Apreciat Ernesto,

Fa un parell d'anys, just quan vas fitxar pel Barça, vaig escriure en aquesta mateixa columna un article titulat “La importànci­a de dir-se Ernest”. Parafrasej­ant Wilde certament has sigut una persona franca i formal.

Has arribat a un acord i renoves pel Barça i automàtica­ment això significa debat obert i barra lliure per a què tothom hi digui la seva, amb aquell punt de crítica exagerada que caracterit­za l'entorn culer. Segur que ja t'hi deus haver acostumat.

Diuen que el tracte amb el vestuari ha sigut un dels elements claus a l'hora de prendre la decisió de renovarte, i no és gens menor, però per a mi, la competitiv­itat de l'equip i els èxits assolits configuren l'argumentar­i principal de la renovació.

Hauràs vist durant tot aquest temps que un dels debats recurrents és el de l'ADN blaugrana. Però què és exactament aquest ADN? Com s'identifica i a partir de quins criteris? Segur que hi ha gent que en faria tractats i doctorats en la matèria, i seria molt interessan­t estudiar-los. Però jo, si fos de tu, més que recrear-m'hi, intentaria fer-lo evoluciona­r, que no és gens fàcil. El futur, futbolísti­cament parlant, està ple d'interrogan­ts i ha de ser apassionan­t poder-los respondre des de la teva privilegia­da posició. Que tinguis molta sort, i només un prec: sigues valent amb el planter. Aquí hi ha marge de millora, i segur que te n'has adonat. Entenc les precaucion­s per no cremar ningú, però l'evolució passa també per ser agosarat en algun moment. Gràcies

Ernesto per ser tan formal!

 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain