Mundo Deportivo (Barcelona)

La Federació Catalana de Tennis impulsa el Catalonia Open WTA 125

-

→ La Federació Catalana de Tennis (FCT) organitzar­à, amb el suport d’Esportcat, Generalita­t de Catalunya, una prova del circuit profession­al WTA 125, el Catalonia Open, que se celebrarà de l’1 al 7 de maig de 2023 al Club Tennis Reus Monterols. El torneig neix de l’aliança estratègic­a entre la FCT i la Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física de la Generalita­t de Catalunya per impulsar l’esport femení.

Un dels trets caracterís­tics d’aquest nou torneig és que no comptarà amb una seu fixa, sinó que tindrà lloc en diferents clubs de Catalunya en cadascuna de les seves edicions per tal d’arribar a tot el territori català. El Club Tennis Reus Monterols serà l’amfitrió de la primera edició.

L’objectiu del projecte és convertir aquest torneig en un dels grans esdevenime­nts del tennis a Catalunya per la dimensió i el nivell esportiu de les participan­ts.

A més, durant les setmanes prèvies al torneig i durant la celebració del mateix, es duran a terme activitats promociona­ls arreu de Catalunya.

Per a Jordi Tamayo, president de la Federació Catalana de Tennis (FCT), l’organitzac­ió del torneig “mostra la ferma aposta de la Federació per impulsar l’esport femení i per dotar de valor i apropar el tennis de primer nivell arreu de Catalunya. A més, el torneig vol ser prescripto­r amb accions de sostenibil­itat, tant mediambien­tal com social”.

Per la seva banda, la secretària general de l’Esport i de l’Activitat Física, Anna Caula, assegura que l’impuls del nou torneig obeeix “a l’objectiu del Govern de projectar l’esport femení. Ens cal més visibilita­t i generar referents femenines”. Anna Caula afegeix que “aquest nou torneig WTA 125 portarà a casa nostra les principals figures del tennis, amb la qual cosa projectare­m l’ADN esportiu català a nivell internacio­nal” i subratlla que aquest torneig reforça “el concepte d’esport circular, que parteix d’un gran esdevenime­nt per reforçar la base, les i els esportiste­s d’elit, els clubs i la resta d’agents del sistema esportiu”.

El torneig, que comptarà també amb la col·laboració de la Real Federación Española de Tennis, la WTA, la Diputació de Tarragona i l’Ajuntament de Reus, serà presentat en roda de premsa el pròxim dilluns 12 de desembre a les 12:30 hores a la seu de la Federació Catalana de Tennis.

D’altra banda, també a l’any 2023 Catalunya acollirà, la setmana del 5 de juny, un altre WTA 125, aquest cop amb la implicació directa del Club Esportiu CT La Bisbal (Girona). El Torneig gironí, que arribarà a la seva setena edició, fa un salt de categoria, passant d’ITF 100.000$ + H a ser de categoria WTA125 ●

 ?? FOTO: FCT ?? Un dels trets caracterís­tics d’aquest nou torneig és que no comptarà amb una seu fixa, sinó que tindrà lloc en diferents clubs de Catalunya
FOTO: FCT Un dels trets caracterís­tics d’aquest nou torneig és que no comptarà amb una seu fixa, sinó que tindrà lloc en diferents clubs de Catalunya
 ?? ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain