Mundo Deportivo (Barcelona)

Salt inicial del Centenari del Bàsquet Català

-

→ La Pedrera - Casa Milà de Barcelona, ha estat l’escenari de la presentaci­ó oficial d’un esdevenime­nt històric per la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ) com és el Centenari del Bàsquet Català (1923-2023).

Aquest acte, que ha significat el tret de sortida al Centenari, ha comptat amb la presència de Ferran Aril, president de la FCBQ; Anna Caula, secretària general de l’Esport i l’Activitat Física de la Generalita­t de Catalunya; David Escudé, regidor d’Esports de l’Ajuntament de Barcelona i diputat delegat d’Esports de la Diputació de Barcelona; Josep

Monràs, diputat d’Educació, Esports i Joventut de la Diputació de Barcelona; Gerard Esteva, president de la Unió de Federacion­s Esportives de Catalunya (UFEC); Antonio Martín, president de l’Asociación de Clubes de Baloncesto (ACB), entre d’altres autoritats distingide­s, i representa­nts de gent del bàsquet català.

L’acte ha arrencat amb una breu introducci­ó d’Olga Viza, presentado­ra de l’acte i reconeguda periodista esportiva, que s’ha encarregat dedonarlab­envingudaa­tots els assistents, així com també de fer una petita introducci­ó al Centenari. A continuaci­ó, s’ha projectat un vídeo que ha donat a conèixer la imatge commemorat­iva d’aquest Centenari que, conceptual­ment, es basa en el salt inicial: una acció única i caracterís­tica del nostre esport.

Tot seguit, els parlaments institucio­nals s’han iniciat amb la intervenci­ó inaugural del president Aril, que ha assenyalat l’orgull de l’arribada d’un Centenari que esdevé una oportunita­t i, alhora, una responsabi­litat per ser protagonis­tes dels actes commemorat­ius dels 100 anys de vida de la Federació i del bàsquet català. Aril també ha volgut agrair públicamen­t la tasca realitzada pels expresiden­ts de la FCBQ, i ha aprofitat per remarcar l’any il·lusionant que tot just arrenca, un temps per gaudir, compartir i celebrar amb tots els agents del bàsquet català, a qui encoratja a seguir fent camí junts i afrontar i superar els propers reptes.

A més a més, amb motiu del Centenari, la Federació Catalana de Basquetbol unificarà i adaptarà els seus trofeus, pilotes i d’altres elements a la nova imatge gràfica corporativ­a d’aquesta efemèride. Seguidamen­t, s’ha prosseguit a la lectura del Manifest del Centenari del Bàsquet Català, que aplega tots els valors que representa el Centenari, del seu claim i del hashtag oficial: #a100ambelB­àsquet.

Entre la pluralitat d’actes que es duran a terme, destaca el retorn de les seleccions catalanes absolutes, la disputa del Campionat d’Espanya de Seleccions Autonòmiqu­es de minibàsque­t, la celebració de l’Exposició Itinerant del Centenari, la presentaci­ó del Programa Erasmus + Promise de Bàsquet Femení o la realitzaci­ó del Curs d’Entrenador Superior de bàsquet a Catalunya, entre d’altres activitats i esdevenime­nts que s’aniran incorporan­t progressiv­ament.

Finalment, en el torn dels parlaments de les autoritats, Anna Caula, secretària general de l’Esport i l’Activitat Física de la Generalita­t de

Catalunya, ha felicitat la FCBQ per aquests 100 anys i ha destacat que la Federació Catalana de Basquetbol és “un referent a Catalunya”, per la seva “implicació amb tot el territori i per la seva aposta pel bàsquet femení i adaptat”, sent la federació amb més esportiste­s federades: “Són 100 anys, però la Federació Catalana de Bàsquet té un cor que batega amb molta salut”. Caula ha afegit, a més, que Catalunya “és el que és gràcies a aquest ADN esportiu català, que és únic, i que com a país n’hem de treure pit”.

Per últim, el regidor d’Esports de l’Ajuntament de Barcelona, David Escudé, ha explicat que per a la ciutat de Barcelona “és motiu d’orgull” acollir una Federació centenària i, a banda de felicitar la FCBQ per la “bona feina feta en aquests 100 anys”, ha encoratjat el bàsquet català a seguir treballant amb la mateixa il·lusió de cara al futur ●

 ?? ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain