Mundo Deportivo (Barcelona)

La UFEC consolida els projectes de l’entitat en la seva Assemblea General

-

→ La Unió de Federacion­s Esportives de Catalunya (UFEC) ha celebrat la seva Assemblea General Ordinària on s’han aprovat tots els punts de l’ordre del dia per unanimitat. El president de la UFEC, Gerard Esteva, ha subratllat que «l’esport català manté una salut de ferro i avui ens han donat l’aval per seguir reivindica­nt l’eficiència i eficàcia nostra, de les federacion­s esportives de Catalunya i dels nostres clubs federats».

Els serveis a federacion­s i clubs que ofereix la UFEC han suposat un estalvi per a les entitats de més de dos milions d’euros el 2022. Els projectes coorganitz­ats per la UFEC i les federacion­s catalanes amb l’objectiu de projectar, posar en valor, promociona­r i difondre el potencial i els valors de l’esport català han estat l’IWISC (Internatio­nal Women in Sports Congress); el primer Congrés Internacio­nal de l’Esport femení; la Fira de l’Esport Català, i la recuperaci­ó de la Setmana Catalana de l’Esport Català.

D’altra banda, s’ha continuat la feina en l’àrea estratègic­a de digitalitz­ació, amb l’expansió d’Esport+, la plataforma de contingut poliesport­iu digital de la UFEC, que ja compta amb quasi 20.000 subscripto­rs, acumula un seguiment de 2.940 milions de visualitza­cions i un impacte internacio­nal a més de 130 països. També amb la celebració de la II edició de la Lliga Catalana d’eSports i l’estrena de la Copa Catalana d’eSports. A més, s’ha continuat amb l’aposta pel lideratge esportiu femení, amb l’organitzac­ió del primer postgrau de lideratge esportiu femení, el WESE (Women Executive Sports Education); i la formació de dirigents d’entitats esportives, amb el finançamen­t de beques per al curs de direcció esportiva d’EDIC. En l’àmbit institucio­nal, s’ha continuat defensant els drets de l’esport català amb campanyes mediàtique­s per exigir la inclusió de l’esport català al xec cultural del govern espanyol, o la discussió d’esmenes per la nova Ley del Deporte estatal.

Finalment, pel que fa a l’Acció Social i Internacio­nal de l’entitat, s’ha liderat el projecte europeu SPEY sobre la prevenció de la radicalitz­ació a través de l’esport, i s’ha participat en quatre projectes europeus centrats a potenciar esdevenime­nts esportius més sostenible­s o augmentar les llicències esportives femenines, entre d’altres.

Nous projectes

A més, Esteva ha exposat als presidents i presidente­s de les federacion­s l’objectiu de reforçar l’aposta de la UFEC pels projectes del 2022, amb l’organitzac­ió d’una nova edició de l’IWISC, la III Setmana

Catalana de l’Esport, la II Fira de l’Esport Català i la III Lliga Catalana d’eSports.

L’assemblea també ha servit per aprovar la ratificaci­ó dels nous càrrecs del Consell Directiu de la UFEC: Mercè Rosich com a vicepresid­enta 1a; Benjamí Pons com a vicepresid­ent 2n; Maribel Zamora com a vicepresid­enta 3a; i Xavier Adell com a vicepresid­ent 4t. Finalment, s’ha fet l’entrega de la insígnia d’argent de l’entitat a Antoni Mesas, expresiden­t de la Federació Catalana de Tir amb Arc.

Primera Jornada de Federacion­s

Prèviament a l’Assemblea General de la UFEC, al llarg del matí s’ha dut a terme la ‘Primera Jornada de Federacion­s’, una edició centrada en formació i innovació, dos conceptes molt presents en el dia a dia en l’àmbit esportiu. Durant el primer bloc s’ha explicat tot el que compon ‘L’univers UFEC’, amb els serveis que s’ofereixen a federacion­s i a clubs, a més de l’explicació sobre que és Unifedespo­rt, EUNCET i Eurofitnes­s. Més tard, diferents representa­nts de les federacion­s esportives han explicat com treballen des dels seus departamen­ts. En concret, els departamen­ts de Formació, Competició, Comunicaci­ó i Digitalitz­ació.

Finalment, la jornada s’ha tancat amb les intervenci­ons de Genís Boadella, advocat i diputat al Congrés dels Diputats; i Mario Alguacil, director de l’Àrea de Govern Obert i Serveis Generals a l’Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat i director de l’Oficina Agenda Digital ●

 ?? ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain