Mundo Deportivo (Barcelona)

El 37,5% de les dones senten que necessiten treballar més que els homes per guanyar-se el seu lloc

-

→ La presència de les dones en l’àmbit esportiu continua sent un repte a tot el món. Segons dades de GAP Women, un projecte liderat per la Unió de Federacion­s de Catalunya (UFEC) i cofinançat pel programa Erasmus+ de la Comissió Europea, el 37,5% de les dones senten que necessiten treballar més que els seus companys homes per guanyar-se el seu lloc en el món de l’esport. Aquest projecte té l’objectiu d’eliminar la bretxa de gènere en l’esport federat.

Isabel Pérez, secretària general de la UFEC, explica que “encara que és cert que el nombre de referents femenines en l’àrea de la pràctica esportiva ha experiment­at un augment en els últims anys, en els espais de presa de decisions encara queda molta feina per fer quant a visibilitz­ació i lideratge de la dona”.

De les 71 federacion­s esportives catalanes sota el paraigua de la UFEC, únicament 8 d’elles estan presidides per dones. I en l’àmbit europeu la situació és similar: segons dades de l’Institut Europeu de la Igualtat de Gènere (EIGE), només el 23,3% de les dones ocupen llocs de presa de decisions en les federacion­s esportives europees.

“Des de la UFEC, tenim el compromís d’impulsar projectes específics d’actuació per incidir en la millora de l’accés de la dona en tots els àmbits de l’esport”, explica Pérez. El WESE (Women Executive Sports Education), el primer postgrau de lideratge esportiu femení o el GAP Women són alguns d’aquests projectes.

WESE, un postgrau per apoderar les dones directives

Des de la UFEC han presentat la IV edició de WESE, el primer postgrau presencial que té el propòsit d’apoderar les dones directives del món de l’esport per desenvolup­ar el seu lideratge personal i rol directiu, creant una xarxa de poder femení. “Amb el WESE volem donar a les dones aquelles eines que acadèmicam­ent no es faciliten en les carreres università­ries. L’objectiu d’aquesta formació és enfortir les competènci­es directives de les dones per compartir i proporcion­ar coneixemen­t”, assenyala la secretària general de la UFEC.

Des de la UFEC, fan especial èmfasi en la responsabi­litat de l’esport de ser un bon altaveu i posar el focus en aquelles problemàti­ques que bloquegen l’accés a les dones en els llocs directius. “Les dones continuen sent les principals responsabl­es de les càrregues domèstique­s i sofreixen més precarieta­t laboral, la qual cosa indirectam­ent afecta al fet que no es puguin dedicar a ser dirigents de l’esport”, detalla Pérez.

Per a més informació sobre el WESE i sol·licitar inscripcio­ns, es pot consultar la pàgina https://ufec.cat/academy/.

 ?? ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain