Mundo Deportivo (Barcelona)

El Femení Sant Adrià i el FC Barcelona, nous campions Júnior Preferent

-

→ El Loquillo Femení Sant Adrià A s’ha proclamat campió de Catalunya U18 Júnior Preferent en vèncer a la final el Control Group - UE Mataró FM - JAF per un 59-43 en un partit en què les adrianenqu­es han signat una brillant remuntada a la segona part (33-13), de la mà d’una excel·lent Paula Piqué (23 punts), la millor jugadora del matx. En el conjunt mataroní, que ha controlat el ritme durant els primers vint minuts (26-30), Jana Nogués, autora de 15 punts, ha sobresorti­t com la màxima encistella­dora groga. Amb aquesta victòria, les liles tornen a alçar un títol que van aixecar, per darrera vegada, en el 2019, a Tordera.

Pel que fa el duel per la tercera posició, el Joventut Badalona A ha derrotat el Bàsquet Girona - Uni Laia Palau U18 en un enfrontame­nt molt emocionant que ha finalitzat amb un electrònic de 61-58

Per la seva banda, el FC Barcelona es converteix en el nou campió de Catalunya Júnior masculí Preferent en superar per 74-84 el Joventut Badalona A en la final. El conjunt blaugrana ha arrencat amb bon peu la final, amb un 5-0 inicial, abans de la ràpida reacció d’uns badalonins que han dominat el ritme del joc i, fruit d’un bàsquet dinàmic, han situat un 23-19 per tancar el primer període.

El segon acte, completame­nt igualat (23-23), ha donat continuïta­t a un guió de joc distès per part d’ambdós equips, amb una Penya còmoda en les transicion­s i un Barça amb més potència i alçada a la zona. El pas per vestidors ha esperonat els barcelonis­tes, que han tornat a efectuar una obertura similar a la de la primera meitat per capgirar l’electrònic (46-51). Amb un Kasparas Jakucionis com a braç executor, autor de 31 punts, ben recolzat per Sacha Grujicic (12 punts), els visitants han obert un forat que ha retallat amb celeritat el bloc verd-i-negre, amb un excels Michael Ruzic (17 punts), juntament amb Ian Platteeuw (17 punts). En un frec a frec final molt emocionant, l’anotació d’un brillant Jakucionis, que ha sentenciat el xoc amb una bateria de triples, i la presència de Sayon Keita (14 punts), s’han imposat als nois de Badalona i han acabant atorgant la victòria per a un Barça que recupera el títol, dues temporades després.

En el matx per la 3a plaça, que donava accés a l’estatal de clubs de Huelva, el Bàsquet Manresa A ha tombat el Sandá Elecroclim­a CB L’Hospitalet A per un clar 53-92.

Els tres primers classifica­ts, tant en masculina com femenina, accedeixen al Campionat d’Espanya Júnior que es jugarà a Huelva del 28 d’abril al 4 de maig de 2024 ●

 ?? ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain