Nou Horta

Torrent culmina les Festes amb la processó als patrons, Abdón i Senén

Més de 6.000 persones es van reunir en la plaça de la Llibertat per a gaudir del concert de Café Quijano

-

Una cita que va congregar a milers de veïns i festers

La ciutat de Torrent ha posat punt final a les festes patronals de 2018 amb la tradiciona­l processó en honor als patrons de la localitat, Abdón i Senén. Una cita que va congregar a milers de veïns i veïnes i en la qual van participar totes les comparses i filaes de moros i cristians, acompanyat­s dels alferes Eduardo Hidalgo i Javier Peris, el capità cristià, Enrique Vázquez, i la capitana mora, Laura Simó. D’igual manera, no van faltar en la processó els màxims representa­nts del teixit fester torrentí, com les falleres majors de Torrent, Leyre Gallego Ruiz i Carmen Raga Ortí; la Reina de la Trobada, Cristina Peris González; la musa de la música, Ana María Castro; a més de l’alcalde Jesús Ros i els membres de la corporació municipal. Per a culminar la nit es va disparar un castell de focs artificial­s als peus de la Torre. Però la programaci­ó no ha descansat al llarg del cap de setmana i ha oferit activitats per a tots els gus- tos i diferents públics. La Banda del Cercle Católic va ser l’encarregad­a d’amenitzar la vesprada del divendres amb un espectacle de Música a la fresca en la plaça Moralets. El programa va continuar amb una vetlada humorístic­a de la mà María Juan, Pepa Cases i Txabi Franquesa, que van omplir de riures la plaça de l’Església. Més tard, la plaça de la Llibertat va acollir el tribut de ABBA – ABBA Revival, un homenatge al mític grup que va transporta­r a tots els assistents a l’època estavella d’aquesta banda, que es considera una de les més llegendàri­es de la història musical.

El dissabte a la vesprada la Federació de Moros i Cristians va celebrar la segona trabucà i parlament. Una batalla de pólvora i humor, en la qual es va representa­r la conquesta de la Torre pel bàndol cristià. En l’àmbit esportiu es va celebrar l’III Trofeu Pilota Ciutat de Torrent en el trinquet José Maria Veguer. La partida, que va tenir lloc el dissabte a la vesprada, va anar un gran enfrontame­nt entre la parella de pilotaris formada per Puchol II i Nacho contra el trio Francés, Félix i Monrabal II, que es van alçar amb la victòria. La solidarita­t també va estar present en aquest esdevenime­nt, ja que el 50% dels beneficis de la taquilla anava destinat a tres associacio­ns de la ciutat.

El plat fort de l’oferta musical, molt present al llarg de totes les festes, va anar el concert de Cafè Quijano, que va presentar el seu nou treball el dissabte a la nit, oferint un increï- ble espectacle en la plaça de la Llibertat i reunint a milers de torrentins i torrentine­s, a més de veïns de diferents localitats de la Comunitat Valenciana, que es van acostar per a veure als germans en directe. La plaça de l’Església ha sigut durant aquestes festes un punt de trobada per a congregar als apassionat­s de la música. El dissabte a la nit va ser el torn d’interpreta­r “La llegenda de la besada”, una sarsuela que va fer que el públic gaudira en tot moment de l’argument, els personatge­s i la música i les veus en directe.

 ??  ??
 ?? Foto: Ajuntament de Torrennt ?? Laura Simó, capitana mora, el dia de la Gran Entrada de Moros i Cristians.
Foto: Ajuntament de Torrennt Laura Simó, capitana mora, el dia de la Gran Entrada de Moros i Cristians.
 ??  ?? La capitania cristiana el dia de la Gran Entrada de Moros i Cristians
La capitania cristiana el dia de la Gran Entrada de Moros i Cristians
 ??  ?? Entradeta Infantil
Entradeta Infantil
 ??  ?? Concert de Café Quiijano. Foto: Ajuntament de Torrent
Concert de Café Quiijano. Foto: Ajuntament de Torrent
 ??  ?? La llegenda de la besada
La llegenda de la besada

Newspapers in Valencian

Newspapers from Spain