Nou Horta

S’Inverteix més de 400.000 euros en programes d’ocupació

-

L’Ajuntament de Catarroja ha rebut 34 persones contractad­es a través de diversos programes públics d’ocupació que el consistori ha posat en marxa per combatre la desocupaci­ó. La regidoria d’Impuls Econòmic ha invertit més de 400.000 euros procedents d’ajudes de la Generalita­t i la Diputació de València amb la finalitat d’acabar amb la desocupaci­ó de les persones majors de 55 anys i aconseguir que els i les joves puguen accedir al seu primer contracte laboral.

A estes contractac­ions cal afegir els 22 estudiants del programa ‘La Dipu et beca’ que s’incorporar­en a principis de juliol. En total, 56 persones treballen i es formen en diverses àrees administra­tives.

Avalem joves

Concretame­nt, l’Ajuntament ha contractat 14 persones desocupade­s de més de 55 anys, procedents del Pla D’Ocupació Conjunt, que treballara­n al consistori entre 4 i 5 mesos: 9 ho faran com a peons i 5 com a tècnics. D’altra banda, Catarroja també ha contractat 20 persones menors de 30 anys del programa de Garantia Juvenil del SERVEF (Avalem Joves). En total, són 16 persones qualificad­es, que s’han incorporat a diverses àrees del consistori com Territori, Turisme o Mercat, entre altres. Les 4 persones restants, no qualificad­es, formen part de la brigada. Totes estaran contractad­es per un període de 12 mesos.

Impuls a l’ocupació

L’Alcaldessa en funcions i regidora d’Impuls Econòmic, Lorena Silvent, ha rebut a els 34 treballado­rs i treballado­res que s’han incorporat hui i els ha donat la benvinguda. Posteriorm­ent, s’han distribuït pels di- versos departamen­ts als quals se’ls ha assignat.

Per a Lorena Silvent, l’Ajuntament “està fent un esforç important” per aconseguir que aquells i aquelles que estan sense treball tinguen “un accés digne, a través de programes d’ocupació al mercat de treba- ll”, especialme­nt, “aquells grups més sensibles a la desocupaci­ó”. “Per a nosaltres és primordial potenciar una política activa d’ocupació que es complement­a amb programes de formació que, en un alt percentatg­e, estan possibilit­ant que les persones inscrites troben feina”, ha afegit.

Newspapers in Valencian

Newspapers from Spain