Nou Horta

Les xifres de cerca activa d’ocupació baixen a nivells de finals de 2008

-

Alfafar ha baixat de les 2000 persones en situació de cerca activa d’ocupació, xifra que no s’aconseguia des de fa quasi 10 anys, finals de 2008. Aquesta reducció es deu gràcies a que més de 60 persones han trobat un lloc de treball en els mesos de maig i juny situant a Alfafar com el municipi amb una major baixada parlant en termes absoluts.

Des del Ajuntament d’Alfafar es veu de manera molt positiva la dada que ha llançat el mes de juny però lluny de llançar les campanes al vol, des del consistori s’és molt conscient que segueix sent una xifra elevada i se segueix treballant amb tota l’obstinació possible i així ho ha demostrat l’ajuntament amb les iniciative­s impulsades recentment.

D’una banda, el Fòrum d’Ocupació Ocupa’t realitzat el 18 de maig en l’Hotel Albufera que va comptar amb activitats de formació, informació i entreviste­s de treball amb les empreses col·laboradore­s va possibilit­ar que un total de 35 persones trobaren un lloc de treball. D’altra banda, el recent curs d’Atenció al Client impulsat des de l’ADL també va possibilit­ar que diverses persones trobaren treball a més d’adquirir una formació àmplia i específica per als llocs de venda directa al públic.

A aquestes iniciative­s cal sumar el continu creixement i expansió de l’àrea comercial d’Alfafar i l’arribada de noves empreses com Chaussea que coordinen els seus processos de selecció a través de l’Agència de Desenvolup­ament Local que han possibilit­at que un total de 7 persones passen a formar part de la seua plantilla, concretame­nt una directora, una directora adjunta, una primera venedora, un almacenist­a i tres venedores. A més, pròximamen­t s’obrirà a Alfafar, enfront del Centre de Majors de la localitat, unes aules del Servef en la qual la ciutadania podrà acudir a cursos i tallers formatius on augmentar els seus coneixemen­ts, completar el seu currículum i així augmentar les seues possibilit­ats d’inserció laboral sense haver de desplaçar-se fins a Catarroja. El Ajuntament d’Alfafar veu en aquesta xifra un al·licient per a seguir la línia de treball, implementa­nt més iniciative­s com les quals s’estan duent a terme que estan permetent augmentar la filiació a la seguretat social i impulsar i situar l’àrea comercial com una de les referents a nivell nacional i internacio­nal.

 ??  ??

Newspapers in Valencian

Newspapers from Spain