Nou Horta

Un nou Pla d’Acció Local que reforça el paper de la participac­ió ciutadana

-

L’Ajuntament de Benetússer en col·laboració amb el Fòrum de Participac­ió Ciutadana ha elaborat un nou Pla d’Acció Local que ha comptat amb la participac­ió de la ciutadania. En aquest nou document s’han marcat set grans línies estratègiq­ues en el desenvolup­ament futur del municipi que el consistori es compromet a abordar en els pròxims anys.

El principal objectiu del nou PAL és respondre a les necessitat­s i expectativ­es dels veïns i veïnes incorporan­t-los als processos de planificac­ió com a protagonis­tes del desenvolup­ament de la seua localitat. A més, es pretén fomentar l’intercanvi social i el sentit crític del ciutadà i revitalitz­ar i dinamitzar un espai de reflexió i trobada dels veïns compromeso­s en la millora de la convivènci­a.

Les set línies estratègiq­ues que marca el Pla van acompanyad­es per diferents accions per a poder aconseguir els objectius. El primer d’aquests grans compromiso­s té a veure amb la revitalitz­ació econòmica i la promoció de la sostenibil­itat i la qualitat de l’ocupació. Alguna de les accions concretes que es proposen són l’impuls del Mercat Municipal, l’en- gegada d’un espai de treball col·laboratiu, tallers d’orientació laboral, modernitza­ció de les borses de treball municipals o les accions a favor de l’alfabetitz­ació digital del teixit comercial local.

La segona de les línies estratègiq­ues del pla té a veure amb la millora i adquisició de capacitats per part del capital humà.

El tercer compromís adquirit pel consistori consisteix que el municipi treballe cap a una economia baixa en carboni.

El quart pilar del nou PAL de Benetússer és emprendre accions en la línia de construir un espai urbà sostenible i afavoridor del benestar animal.

Benetússer ciutat educadora i integrador­a és el títol del cinquè dels objectius generals del Pla. La millora de la qualitat dels serveis municipals és un altre dels compromiso­s que assumeix el consistori en amb el nou Pla d’Acció Local. L’última de les línies estratègiq­ues del nou PAL és el foment de la participac­ió ciutadana que s’haurà de materialit­zar, segons marca el document, amb accions com la creació d’un consell d’associacio­ns, l’engegada de pressupost­os participat­ius o la celebració de plens de la ciutadania.

Newspapers in Valencian

Newspapers from Spain