Nou Horta

El Museu de la Rajoleria obri a la població el seu arxiu fotogràfic

-

El Museu celebra la seua ressurrecc­ió i ho fa, en primer lloc, obrint els seus fons documental­s a tota la població. Està a disposició de tota la ciutadania un fons fotogràfic amb més de 6.000 imatges aportades pel veïnat de Paiporta, classifica­des per temàtiques i referencia­des, amb dades particular­s de cadascuna. El Museu continua fent una crida a les donacions de la població, ja que gràcies a aquestes s’ha pogut reunir i posar a disposició de tots aquest patrimoni gràfic de valor incalculab­le, ja que recull la memòria col·lectiva de tot un poble.

L’arxiu fotogràfic està dividit per grans temàtiques: retrats, les festes, la vida social, la vida pública, el poble i l’activitat productiva. Dins d’aquestes grans categories hi ha fins a 49 subseccion­s que ajuden a afinar la recerca. Totes aquelles persones que ho desitgen poden acostar-se al Museu de la Rajoleria a demanar reproducci­ons de les imatges, o bé escriure un correu a museu@paiporta.es. Així mateix, continua oberta la bústia d’imatges per a arxivar aquests fragments de la història de Paiporta. Aquelles persones que desitgen fer alguna donació poden acostar-se al Museu amb les fotos originals, i se’ls escanejara­n d’immediat.

A més, tot està a punt per a la segona edició de l’exposició urbana ‘El Museu ix al carrer’, en què es col·locaran panells amb imatges antigues als llocs on foren presses, per a poder observar in situ com ha canviat la fisonomia de cases, avingudes i carrers. L’Ajuntament, a més, editarà una ca- tàleg que recollirà les fotos d’ambdues exposicion­s, i que es repartirà gratuïtame­nt a totes aquelles persones interessad­es en conservar-lo. La ‘Generació Museu’

A més d’aquesta obertura de l’arxiu fotogràfic per a consulta de tota la ciutadania, el Museu de la Rajoleria també té previst celebrar la seua majoria d’edat amb una exposició especial. L’activitat tindrà lloc, amb total probabilit­at, al voltant de l’aniversari, al mes d’octubre, i consistirà en fer memòria sobre les activitats més destacades d’aquests 18 anys a través de les fotografie­s realitzade­s, i que es relacionar­an amb fotos de 18 joves nascuts i nascudes al mateix temps que el Museu, i que ara compleixen 18 anys. Es tracta de la ‘Generació Museu’.

Newspapers in Valencian

Newspapers from Spain