Nou Horta

L’IBI s’ha reduït esta legislatur­a un 23%

El coeficient aplicat enguany sobre el valor cadastral és del 0,69%

-

Al mes d’agost es va passar al cobrament el primer rebut de l’Impost de Béns Immobles del 2018 en què es constatava una nova baixada de la càrrega impositiva per a la població. El coeficient que s’ha aplicat enguany sobre el valor cadastral és del 0,69%, l’any passat era del 0,71%.

Com explica l’alcalde, Josep Riera, “al llarg de tota la legislatur­a hem anat realitzant una baixada continuada i ponderada de la contribuci­ó urbana per tal de situar-la en valors més ajustats a la realitat de Meliana i, alhora, complir els criteris d’estabilita­t que marca el Ministeri d’Hisenda”. Així, en estos quatre anys, la majoria dels rebuts han tingut una rebaixa d’un 23% respecte dels valors del 2014, que arriba prop del 26% si la comparem amb els del 2013, l’any de major càrrega impositiva en els últims 15 anys.

És una tendència que ha pogut constatar qualsevol veí o veïna de Meliana i que -diu l’alcalde- “és pot contrastar de manera molt senzilla, simplement comparant els rebuts del 2013 i del 2018 d’un mateix immoble”.

Per al màxim responsabl­e, “la reducció de l’IBI ha sigut possible alhora que l’Ajuntament deixava a zero el deute viu i, a més, estem tenint el nivell d’inversió i de prestació de serveis més important de les últimes legislatur­es”. Això ha sigut possible també per la nova política de la Diputació i de la Generalita­t de donar suport als municipis per mitjà del Fons de Cooperació Municipal i unes línies de subvenció molt importants, estables i continuade­s. Finalment, Riera es mostra “satisfet per haver complit un dels objectius econòmics de la legislatur­a en favor de la ciutadania, tot garantint l’estabilita­t pressupost­ària de l’Ajuntament”. De fet, els valors del padró de la contribuci­ó a Meliana s’han situat per davall dels que hi havia el 2011.

 ??  ??

Newspapers in Valencian

Newspapers from Spain