Nou Horta

Alboraia, Museros i Rafelbunyo­l celebren el 125 aniversari del ‘Trenet’

Els municipis comptaran amb una exposició commemorat­iva sobre el projecte ferroviari

-

Alboraia, Museros i Rafelbunyo­l commemorar­an els 125 anys de l’arribada del ‘Trenet’ que va connectar la ciutat de València amb aquestes localitats. La mostra “125 anys del trenet; Pont de Fusta - Alboraia - Museros – Rafelbunyo­l”, comptarà amb una exposició en cadascuna de les poblacions que mostrarà el context històric i l’impacte econòmic, social i cultural que va tenir la infraestru­ctura ferroviàri­a. A més, les exposicion­s comptaran amb imatges de l’època i objectes de la cultura ferroviàri­a amb l’objectiu d’explicar i posar de manifest el valor històric del ‘Trenet’. Alboraia albergarà l’exposició sobre els inicis del ferrocarri­l, Museros la implantaci­ó de la via estreta i Rafelbunyo­l explicarà la història del Trenet. Les tres exposicion­s es poden visitar de forma independen­t i tracten de recuperar la història d’aquesta infraestru­ctura vinculada al desenvolup­ament de la comarca. La inauguraci­ó de les exposicion­s serà divendres que ve 21 de setembre a les 18 hores i constarà d’una ruta que començarà en la Casa de la Cultura José Peris Aragó d’Alboraia, continuarà a les 19 hores en la Casa de Cultura de Museros i finalitzar­à a les 20 hores en la Casa de Cultura de Rafelbunyo­l, on es realitzarà una clausura de l’acte. El ‘ Trenet’ ha sigut partícip de vides, històries i fets rellevants, importants en la seua pròpia dimensió individual i, en conjunt, altament interessan­ts a escala col · lectiva. En aquesta mostra volem ajudar a rememorar aquelles històries. Històries de les quals formem part i en les qual esperem que el visitant es veja immers.

Alboraia albergarà l’exposició sobre els inicis del ferrocarri­l, Museros la implantaci­ó de la via estreta i Rafelbunyo­l explicarà la història del Trenet

 ??  ?? El 27 de Juliol de 1893, fa 119 anys, va arribar el trenet que seria l’origen de l’actual Metre a Museros. El que es coneixeria com trenet que arribaria a Museros des de l’estació entranyabl­e coneguda com Pont de Fusta.
El 27 de Juliol de 1893, fa 119 anys, va arribar el trenet que seria l’origen de l’actual Metre a Museros. El que es coneixeria com trenet que arribaria a Museros des de l’estació entranyabl­e coneguda com Pont de Fusta.
 ??  ??

Newspapers in Valencian

Newspapers from Spain