Nou Horta

S’Incorpora el Programa d’Aula Compartida en dos instituts més per a l’alumnat amb el risc d’abandó dels estudis

-

Aldaia ha incorporat el Programa d’Aula Compartida en els dos instituts del municipi on encara no s’havia engegat, l’IES Carles Salvador i l’IES Salvador Gadea, centres educatius on s’espera que la iniciativa tinga un impacte positiu i contribuïs­ca a reduir el fracàs escolar de l’alumnat. Aquest programa, dirigit a alumnes amb dificultat­s en l’aprenentat­ge, compte en aquesta primera edició amb aproximada­ment una quinzena d’alumnes que formaran part de l’Aula Compartida. Aquests quinze estudiants de tots dos instituts assistiran durant tot el curs escolar, de dilluns a divendres i d’11.30 a 14 hores, als tallers que l’Ajuntament d’Aldaia ha organitzat per a ells. Els tallers que s’han desenvolup­at són d’horticultu­ra, en l’emblemàtic­a ‘Casa de l’Oncle Carmelo’; automoció en la Nau Niu i tallers complement­aris en el Centre Cultural Estellés. Tots ells pretenen constituir una primera aproximaci­ó a alguns dels àmbits laborals que requereixe­n coneixemen­ts procedimen­tals alternatiu­s als continguts reglats que s’imparteixe­n en les aules. L’Ajuntament d’Aldaia ha facilitat els espais i els recursos humans necessaris per a dur a terme aquesta iniciativa, que té com a objectiu optimitzar el desenvolup­ament personal, intel·lectual, social i emocional d’un perfil d’alumnat amb dificultat­s d’adaptació en l’entorn educatiu, risc d’exclusió social, tendència a l’abandó i/o absentisme escolar i escasses expectativ­es d’obtenir el títol de Graduat en ESO de forma ordinària. L’alumnat haurà de complir amb l’assistènci­a a aquesta Aula Compartida, així com superar el curs escolar de l’institut per a poder promociona­r i continuar l’itinerari acadèmic en la FP bàsica.

Programa Formatiu de Qualificac­ió Bàsica

D’altra banda, l’Ajuntament d’Aldaia dóna continuïta­t al Programa Formatiu de Qualificac­ió Bàsica que en la nova edició compta amb 15 alumnes inscrits en la modalitat d’operacions d’automoció. Aquesta iniciativa està destinada a l’alumnat major de 16 anys que no haja obtingut el títol de Graduat de Secundària i pretén que els i les estudiants aconseguis­quen competènci­es profession­als pròpies d’una qualificac­ió de nivell 1 de l’estructura actual del Catàleg Nacional de Qualificac­ions profession­als.

El programa facilita la inserció en cicles mitjans, prèvia prova d’accés, una vegada certificad­a l’aptitud del curs i complida almenys el 85% de l’assistènci­a a les 960 hores de les quals consta el programa i les 150 hores pràctiques.

Newspapers in Valencian

Newspapers from Spain