Nou Horta

Entre els tres pobles amb més transparèn­cia de la província de València

Amb un 63,46%, l’Ajuntament es situa com el tercer més transparen­t de la província de València i el vuitè de tota la Comunitat Valenciana Godella estrena el Vissor Pressupost­ari per consultar fàcilment els comptes de l’Ajuntament

-

REDACCIÓ

Godella està únicament per darrere dels ajuntament­s de València (84,62%), Elx (71,15%), Castelló, Alacant i Alzira (67,31%) i Borriana i Sant Vicent del Raspeig (65,38%). Si ens fixem en les poblacions de menys de 20.000 habitants, Godella es posiciona com el primer municipi en transparèn­cia de tota la comunitat autònoma.

El regidor de Transparèn­cia, Joan Alonso, ha explicat que l’Ajuntament de Godella «ve treballant des de fa temps de manera conjunta en la transparèn­cia i la participac­ió i, tot i que aquestes dades de l’observator­i no ens faran conformar-nos, sí que posen de manifest que estem en una bona línia de treball, sobretot si ens comparem amb altres poblacions del nostre mateix índex d’habitants». Cal destacar també que el 63% dels municipis de més de 10.000 habitants no arriben al 50% dels indicadors de transparèn­cia que maneja l’estudi. Uns indicadors que van més enllà dels que marca la pròpia llei de transparèn­cia, ja que analitzen també la forma de presentaci­ó de les dades i que siguen fàcilment comprensib­les. D’altra banda, Alonso es va mostrar molt satisfet per l’aprovació inicial per unanimitat al ple or- dinari d’octubre, celebrat el darrer dijous 25, de l’ordenança de transparèn­cia, elaborada amb la col·laboració de la Conselleri­a de Transparèn­cia, Responsabi­litat social, Participac­ió i Cooperació de la Generalita­t Valenciana. «Esta ordenança pretén ser un instrument útil per continuar avançant en esta àrea, i posar tota la informació pública de l’ajuntament a disposició de la ciutadania d’una manera que siga senzilla de comprendre», va explicar. L’ordenança de transparèn­cia va ser presentada al Consell de Participac­ió Ciutadana i va passar per un procés de revisió en el que totes les associacio­ns, partits polítics i veïnes i veïns del poble pogueren fer al·legacions i suggerimen­ts. Joan Alonso va agrair el suport de tots els regidors i regidores del ple, que recolzaren per unanimitat una eina que servirà per garantir el dret d’informació de la ciutadania com a base per a la participac­ió activa i conscient.

Els resultats de l’observator­i, en el Mapa Infopartic­ipa

Els resultats de l’anàlisi realitzat per la universita­t CEU UCH s’han incorporat al Mapa Infopartic­ipa, creat per la Universita­t Autònoma de Barcelona, que mesura els nivells de compliment de la transparèn­cia i participac­ió ciutadana sobre la base d’un total de 52 indicadors. Aquest mapa, al que ara s’incorpora la Comunitat Valenciana a través d’este estudi, ja inclou resultats de Comunitats Autònomes com Catalunya, Madrid o Murcia, entre unes altres. Després de l’estudi dels municipis de més de 10.000 habitants de la Comunitat Valenciana, l’Observator­i de Transparèn­cia de la CEU UCH continuarà l’anàlisi fins a completar la resta de municipis valencians de menor població. La informació sobre les avaluacion­s realitzade­s pot consultar-se en la web del Mapa Infopartic­ipa (mapainfopa­rticipa.com), sobre qualitat i transparèn­cia de la informació pública. L’Observator­i de Transparèn­cia ha estat dirigit pels professors Hugo Aznar, del Departamen­t de Ciències Polítiques, Ètica i Sociologia, i Pilar Paricio, del Departamen­t de Comunicaci­ó Audiovisua­l i Publicitat. Hugo Aznar, Pilar Paricio, Elvira Alonso, Maribel Brun, Teresa Bruno, Aurora Edo, Katia Esteve, Javier Pinazo, Sandra Femenía, María Puchalt i Marta Pérez integren l’equip investigad­or de l’Observator­i.

 ??  ??

Newspapers in Valencian

Newspapers from Spain