Nou Horta

La presentaci­ó del Pla d’Igualtat obri les jornades contra la violència de gènere

-

Com cada mes de novembre, en un clar compromís per la igualtat i contra la violència de gènere, l’Ajuntament de Mislata a través de la regidoria de Polítiques d’Igualtat i Dona, ha donat començamen­t a la XV edició de les Jornades Contra la Violència de Gènere. Durant els pròxims dies i fins al 25, data en la qual es commemora el Dia Internacio­nal de l’eliminació de la violència contra les dones, es duran a terme una gran quantitat d’activitats amb la finalitat de conscienci­ar a la ciutadania sobre esta xacra social.

El primer dels actes ha sigut la presentaci­ó pública de l’I Pla d’Igualtat de Mislata a càrrec de Carlos Fernández Bielsa, acalde de la localitat, i la regidora de Dona i Polítiques d’Igualtat, Carmela Lapeña. En la Casa de la Dóna, i en una sala completame­nt abarrotada, Bielsa va obrir la jornada destacant la summa importànci­a de comptar amb un Pla d’igualtat per a la ciutat.

Davant una audiència, composta en la seua pràctica totalitat per les membres de les principals associacio­ns de dones de Mislata, l’alcalde va voler destacar en el seu discurs la summa importànci­a d’una eina com el pla d’igualtat “que ajudarà, no solament a lluitar contra la violència de gènere, sinó que a més permetrà educar en valors als escolars, aconseguir la conciliaci­ó familiar i laboral i a aconseguir una ciutat on homes i dones siguen lliures i iguals”. En la mateixa línia es va mostrar la regidora Lapeña, que va mostrar la seua enorme satisfacci­ó per l’aprovació d’un pla que “ajudarà a fer que els mislateros i les mislateres senten l’orgull de ser un poble compromès contra la violència de gènere i en honor de la igualtat”. Després de les paraules de l’alcalde i l’explicació del pla per part dels tècnics municipals, es va donar pas a una concentrac­ió enfront de les portes de la Casa de la Dóna en la qual es va llegir un manifest i es va guardar un minut de silenci en homenatge a les dones assassinad­es a causa de la violència masclista.

Les XV Jornades desenvolup­aran un ampli programa d’activitats culturals i formatives en l’organitzac­ió de les quals col·laboren amb l’Ajuntament la Asociación de Mujeres de Mislata, Espai Violeta, Asociación de Mujeres Progresist­as de Mislata, Asociación de Mujeres Ciudadanas de la Comunidad Valenciana i Por ti mujer-Red Aminvi.

Newspapers in Valencian

Newspapers from Spain