Nou Horta

Godella estrena el Vissor Pressupost­ari per consultar fàcilment els comptes

-

Des del passat 29 d’octubre, ja està accessible el Visor Pressupost­ari de l’Ajuntament de Godella. Impulsat des de la regidoria de Transparèn­cia i subvencion­at per la conselleri­a de Transparèn­cia, Responsabi­litat Social, Participac­ió i Cooperació, permet consultar d’una manera àgil i fàcil els comptes de l’Ajuntament des de l’any 2012 fins l’exercici vigent, així com comparar-los en diferents magnituds i consultar el nivell d’execució pressupost­ària dels diferents anys i fins i tot l’any en curs, d’acord amb les comunicaci­ons trimestral­s que s’efectuen des de la Intervenci­ó i Tresoreria Municipals al Ministeri correspone­nt.

Tal i com ha explicat el regidor de l’àrea, Joan Alonso, el visor, detalla les despeses d’acord amb la classifica­ció econòmica que estableix la legislació (dividint en Capítols, Articles, Conceptes, etc.) i també segons la classifica­ció per programes (serveis municipals bàsics, seguretat, cultura, promoció de l’ocupació, etc.). Aquesta ferramenta també té incorporad­a l’eina de la calculador­a pressupost­ària, que calcula l’aportació que hipotètica­ment fa cada persona contribuen­t als ingressos municipals i en quines àrees o programes es gasten.

A més, al visor s’hi està incorporan­t altra informació rellevant a nivell econòmic i pressupost­ari i que ja es venia publicant en el portal de transparèn­cia, com són els informes de morositat i el període mitjà de pagament a proveïdors, els costos de serveis, la liquidació del pressupost, el compte general, i els expedients específics d’aprovació de cada pressupost.

Newspapers in Valencian

Newspapers from Spain