Nou Horta

Joan Alonso (regidor de transparèn­cia)

-

Cóm surt la idea de realitzar el Visor Presuposta­ri?

Ja des de fa temps hi ha mecanismes de participac­ió ciutadana i de transparèn­cia que s’han implementa­t en l’Ajuntament. L’equip de govern també està preocupat per la transparèn­cia i la participac­io i donat que els pressupost­os són l’eina essencial per conéixer-ne el funcioname­nt, vam decidir que calia impulsar una eina que facilitara la comprensió i la consulta.

Qué facilitats tenen el ciutadans amb aquesta ferramenta?

Poden fer consultes molt visuals respecte l’evolució dels ingressos i despeses amb el detall de cada partida pressupost­ària a més de consultar l’execució anual del pressupost en vigor i percentual­ment en què es gasta. Per finalitzar, intenta agrupar les dades mes representa­tives de l’economia municipal.

Quant de temps ha costat el desenvolup­ament de la mateixa, s’ha comptat amb tècnics de l’ajuntament?

El desenvolup­ament tècnic ha estat extern perquè l’Ajuntament no disposa de personal que ho puga fer de forma directa sense descuidar altres aspectes, però les dades estan facilitade­s per la Intervenci­ó i Tresoreria Municipals.

Qué altres iniciativa­s dugueu en marxa des de la concejalia?

A banda de fomentar l’administra­ció electrònic­a i intentar avançar en la millora continua de la seu electrònic­a, que és la forma principal de relació amb la ciutadania, hem aprovat inicialmen­t una ordenança de transparen­cia per estructura­r les tasques i obligacion­s de publicitat de l’Ajuntament i aquelles entitats empresaria­ls i/o associativ­es que es relaciona. Per ara està en termini d’exposició publica però esperem aprovar- la definitiva­ment en breu i posar un esclavó més per a la consolidac­ió de la transparèn­cia en totes les activitats municipals. També estem treballant, paralel·lament a l’ordenança. en l’habilitaci­ó d’un portal de transparèn­cia propi que siga com un catàleg de tota aquella informació de transparèn­cia que està publicada en els diversos apartats de la pàgina web de l’Ajuntament.

 ??  ??

Newspapers in Valencian

Newspapers from Spain